Alleen zitten in het Sportpaleis is sinds vorige week de norm, maar ook dat staat intussen weer op de helling. 

Alleen zitten in het Sportpaleis is sinds vorige week de norm, maar ook dat staat intussen weer op de helling. ©  ISOPIX

CEO Sportpaleis: “Net 18.000 tickets omgeboekt naar zitplaats en 250.000 euro aan opbouw gespendeerd”

De demarche van Vlaams minister-president en minister van Cultuur Jan Jambon (N-VA) die woensdag plots opriep om alle indoorevents tijdelijk op te schorten, stuit op ongeloof in de event- en cultuursector. Een woedende Antwerpse theatermaker Stany Crets liep al emotioneel op tot het ontslag van Jambon. De CEO van Sportpaleis Group Jan Van Esbroeck ziet door de wisselende beslissingen ook heel wat investeringen in rook opgaan.

LEES OOK. Dinsdag wilde hij nog versoepelen, op woensdag bleek zijn kar gekeerd: Jan Jambon voert de forcing voor extra verstrengingen

Op het Overlegcomité vorige week werd nog beslist dat concerten, theater en andere culturele indoorevents wel kunnen doorgaan, maar dan enkel met zitplaatsen. Een maatregel waar ze in de cultuursector nog mee konden leven.

Maar nu de druk op de ziekenhuizen dag na dag toeneemt verandert minister-president Jan Jambon het geweer plots van schouder. Hij stelt voor om alle indoorevents tijdelijk niet te laten doorgaan. Mogelijk volgt er heel snel weer een nieuw Overlegcomité waar opnieuw zal worden bijgeschakeld.

LEES OOK. Woedende Stany Crets eist ontslag Jan Jambon: “Dit is een soort morbide loterij”

Jan Van Esbroeck 

Jan Van Esbroeck ©  Victoriano Moreno

Jan Van Esbroeck van Sportpaleis Group wordt er bijna moedeloos van. “Als je ziet wat ons de afgelopen twee weken al is overkomen, dan moeten we eigenlijk van niets meer verbaasd zijn. Vrijdag is een beslissing genomen die maandag inging, waarop wij beslisten voor bijvoorbeeld het evenement Holiday On Ice in de Lotto Arena dit weekend dat het kan doorgaan. We startten maandag om alles klaar te zetten, want een ijspiste valt niet zomaar uit de lucht. Die opbouw kost ons 250.000 euro. En twee dagen later wordt geroepen: We zijn voorstander om alles te sluiten. Hoe kan je dan nog vertrouwen hebben in een beslissing?”

“Maandag boekten we ook nog 18.000 tickets voor de Rewind Party in het Sportpaleis om van een staanplaats naar een zitplaats, omdat enkel met een zittend publiek mocht worden gewerkt. We maakten extra structuren voor zitplaatsen en voerden een extra voorstelling in, om vervolgens minder dan 48 uur later te horen: We denken er toch aan alles te sluiten. Dat is waanzin. Ik heb begrip voor de situatie van de zorgsector, maar ik blijf herhalen: Wij zijn niet de oorzaak van het probleem.”

 (sig)

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio