©  Bart Dewaele

Donderdag veel verkeershinder verwacht in Brussel door actie taxichauffeurs: “Kom niet met de wagen”

Mobiris, het verkeerscentrum van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, verwacht donderdag veel verkeershinder door acties die de taxichauffeurs hebben aangekondigd. “Geef de voorkeur aan alternatieven voor de wagen voor uw verplaatsingen in en naar Brussel”, zegt Mobiris woensdagavond op Twitter. De hinder zou al vanaf 6 uur ’s ochtends kunnen beginnen.

mtmBron: BELGA

Taxichauffeurs hebben aangekondigd dat ze van plan zijn om het verkeer te blokkeren op verschillende plaatsen in Brussel, zoals aan het Meiserplein, het Schumanplein en andere invalswegen. “Het zal zeer moeilijk zijn om donderdag in Brussel te rijden”, waarschuwde eerder op de dag al Sam Bouchal, secretaris-generaal van de Brusselse taxifederatie FeBeT.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De Brussels taxichauffeurs pikken het niet dat de Brusselse regering een tijdelijke oplossing wil aanbieden aan de Uber-chauffeurs. Die zouden daardoor vanaf 10 december toch nog aan de slag kunnen blijven, in afwachting van de goedkeuring van het taxiplan van de Brusselse regering. De taxichauffeurs plannen ook gerechtelijke stappen als het Brussels parlement die oplossing goedkeurt.