Olympisch judokampioene slachtoffer van huiselijk geweld: “Hij klopte me tegen de grond en wurgde me”

Margaux Pinot, een Franse judoka die in Tokio olympisch goud pakte, is afgelopen weekend slachtoffer geworden van huiselijk geweld. Haar partner, coach en ex-judokampioen Alain Schmitt werd dinsdag echter vrijgelaten. “Had ik dan moeten sterven?”, vraagt Pinot zich af.

Maarten Delvaux

De Franse sportwereld werd woensdag opgeschrikt door een ontluisterende boodschap van judokampioene Margaux Pinot. Die postte op haar sociale media een foto van haar gehavende gezicht, met daarbij een wanhoopskreet. De 27-jarige judoka legt uit dat ze niet begrijpt waarom haar partner en coach Alain Schmitt, die ze beschuldigde van huiselijk geweld, dinsdag werd vrijgelaten.

“In de nacht van zaterdag op zondag ben ik het slachtoffer geworden van agressie bij mij thuis door mijn partner en trainer”, zegt Pinot. “Ik werd beledigd, geslagen, met mijn hoofd meerdere keren tegen de grond geklopt en uiteindelijk gewurgd.”

“Ik dacht dat ik zou sterven”

“Ik dacht dat ik zou sterven. Ik heb verschillende verwondingen, waaronder een gebroken neus. Ik ben tien dagen werkonbekwaam. Justitie heeft vandaag besloten hem vrij te laten. Wat is hun lasterlijke verdediging waard tegenover mijn verwondingen en het bloed op de vloer van mijn appartement? Wat ontbrak er? Dood op het einde, misschien? Judo heeft me allicht gered.”

De 38-jarige Alain Schmitt, een voormalig judokampioen, betwist de beschuldigingen. “Ik heb haar geen stomp of klap gegeven. De sporen werden veroorzaakt door ergens tegenaan te lopen tijdens de ruzie. Als die overal zijn is dat omdat we vaak hebben gebotst.”

Olympisch goud

Het parket van Bobigny van zijn kant heeft beslist om in beroep te gaan tegen de vrijlating van Alain Schmitt. Margaux Pinot won afgelopen zomer in Tokio olympisch goud met Frankrijk in de teamcompetitie. Ze pakte ook al enkele Europese titels in de categorie tot 70 kilogram.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Margaux Pinot (links) en haar coach/partner Alain Schmitt (midden)  

Margaux Pinot (links) en haar coach/partner Alain Schmitt (midden)  ©  BELGAIMAGE

 

 ©  Zabulon Laurent/ABACA

Vastgoed

Jobs in de regio