© ZUMA Press 

Italiaanse antivaxleider “bekeerd” na ziekenhuisopname door corona

Lorenzo Damiano, de leider van de “No Vax”-afdeling in de Italiaanse stad Treviso, heeft zich “bekeerd” en zegt nu in de wetenschap te geloven nadat hij op intensive care belandde door een coronabesmetting.

Dario Van FleterenBron: belga

De 56-jarige Lorenzo Damiano leidde eerder protesten van antivaxers en corona-ontkenners in Treviso, een stad ten noorden van Venetië. Hij leidde er de lokale afdeling van No Vax.

In september trok hij met de ‘Neurenberg #2’-lijst naar de burgemeestersverkiezingen van Conegliano. Volgens hem werden vaccinsceptici behandeld zoals slachtoffers van de Holocaust.

Damiano belandde onlangs met zware coronasymptomen op de intensive care-afdeling. “Na deze periode heb ik een andere visie op de wereld en ga ik me laten vaccineren”, vertelde hij aan de Italiaanse omroep Antenna 3. Sterker nog: hij riep iedereen op om zich te laten vaccineren.

“Soms moet je door het oog van de naald kruipen om dingen te snappen zoals ze zijn”, zegt Damiano nu. “Ik bedank de ziekenhuisafdeling van Vittorio Veneto, jullie waren fantastisch.”

Vastgoed

Jobs in de regio