Leerlingen B-stroom volgen nog les op school. 

Leerlingen B-stroom volgen nog les op school. © evdw

Helft leerlingen PITO moet thuis les volgen

Stabroek -

De leerlingen van de B-stroom van het PITO kunnen nog les volgen op school. De praktijklessen blijven voor doorlopen. De technische afdelingen zijn wel op slot. De leerlingen uit die afdelingen volgen afstandsonderwijs.

De school telt in totaal 1300 leerlingen. Vorige week vielen heel wat van hen uit omwille van coronabesmettingen of quarantaineregels. Hetzelfde gold voor de leerkrachten. Daarom nam het PITO drastische maatregelen.

Adjunct-directeur Raf Van Bergen: “Onze leerlingen van de B-stroom blijven naar school komen. Praktijklessen kan je immers moeilijk van thuis uit laten verlopen. Maar alle leerlingen van de technische afdelingen volgen nu afstandsonderwijs. Het gaat dan al vlug over iets meer dan 700 leerlingen.”

Met deze maatregel wil de school de naderende examens veilig stellen. Raf Van Bergen: “We ondervonden dat deze beslissing rust bracht onder de leerlingen. Zo kunnen ze zich zo optimaal mogelijk voorbereiden op de examens. Het aantal besmettingen is hierdoor ook drastisch verminderd.” (evdw)

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio