Guy Van Rompaey is volop aan het revalideren.  

Guy Van Rompaey is volop aan het revalideren.  © RTV

Kempenaar die aan de operatietafel werd teruggestuurd nu toch geopereerd: “Ik verwijt de dokters niets”

Noorderwijk -

Guy Van Rompaey (58) uit Noorderwijk (Herentals) revalideert momenteel thuis van de hersenoperatie die hij vorige week onderging in het UZ Leuven. “Ik ben blij dat het achter de rug is en ik weer gerust ben voor een aantal jaar”, zegt de man. Guy zou begin vorige maand al geopereerd worden, maar door plaatsgebrek op intensieve zorgen werd de ingreep toen uitgesteld.

Marc Peeters

De beslissing om niet door te gaan met de operatie werd pas genomen toen de patiënt het operatiekwartier al was binnen gereden. “Plots was er nog een bespreking. Op de afdeling intensieve zorgen moesten voldoende bedden voor coronapatiënten vrijgehouden worden”, zucht Van Rompaey. “Daarom was er geen plaats meer voor mij. Ik neem de dokters niets kwalijk. Zij doen enkel wat hen door de overheid wordt opgedragen. In de staat was ik teleurgesteld.”

Guy vertrok naar huis met de belofte dat hij zo spoedig mogelijk weer zou opgeroepen worden. “Vorige week donderdag was het dan zover en is wel alles volgens plan verlopen. Ik heb na de operatie een dagje op intensieve gelegen en mocht dan naar een gewone kamer, wat vrij snel is, maar het kon. Sinds begin deze week ben ik weer thuis.”

Tumor in hersenen

Het was niet eerste maal dat Van Rompaey voor een hersenoperatie onder het mes moest. “De tumor in mijn hersenen zit op een moeilijke plaats, waardoor die niet helemaal kan worden weggenomen. Te gevaarlijk. Over een aantal jaren zal er dus weer een operatieve ingreep nodig zijn. De volgende drie maanden moet ik weer volop revalideren, maar in maart hoop ik weer aan het werk te gaan.”

De man maakt zich ondertussen wel zorgen rond de toestand in de ziekenhuizen. “Als men nog meer bedden gaat sluiten en zorg gaat uitstellen om bedden over te houden voor coronapatiënten, gaat dit zeker tot spanningen leiden. Het geduld van de mensen begint stilaan op te geraken. Gevaccineerd of niet-gevaccineerd. De zorg die daar tussen staat. Tel daarbij nog eens het besef dat het wellicht nog jaren gaat duren voor men de pandemie behoorlijk onder controle kan krijgen. Het einde is nog echt niet in zicht. Als daar maar geen soort van burgeroorlog van komt.”

Vastgoed

Jobs in de regio