Ellen Poels opent in Kalfort al de vierde vestiging van Tartine & Co. 

Ellen Poels opent in Kalfort al de vierde vestiging van Tartine & Co. © Joris Herregods

Tartine & Co neemt 89 jaar oude bakkerij in Kalfort over: “Assortiment wordt nog ruimer”

Puurs-Sint-Amands -

Zeg niet langer Bakkerij Schampaert tegen de bakkerswinkel in het dorp van Kalfort (Puurs-Sint-Amands), maar wel Tartine & Co. De bakkerij werd overgenomen door Ellen Poels, die zo al een vierde zaak in Klein-Brabant opent. “Maar dit is de laatste, want we willen ambachtelijke kwaliteit blijven leveren”, zegt ze.

Stijn Van de Sande

89 jaar lang was Bakkerij Schampaert in Kalfortdorp in handen van dezelfde familie. De zaak werd generatie op generatie doorgegeven, maar nu dreigde het doek definitief te vallen. De jongste generatie zag het niet zitten om de bakkerij over te nemen en dus werd er gezocht naar een oplossing. Die werd gevonden bij Ellen Poels, die met haar zaak Tartine & Co de bakkerswinkel overneemt.

“Vorig jaar werd al eens gevraagd om de bakkerij over te nemen, maar in volle coronacrisis leek ons dat geen goed idee”, zegt Ellen. “Nu stelde Unizo Puurs ons de vraag opnieuw en uiteindelijk hebben we de sprong toch gewaagd. De inwoners van Kalfort zouden anders zonder bakker komen te zitten. Gisteren, dinsdag, was de laatste dag voor de vorige eigenaars en vandaag, woensdag, stonden wij al voor het eerst in de winkel.”

De reacties van de eerste klanten waren positief. “Iedereen wenst ons veel succes, dat is fijn”, klinkt het. “Voor de klanten verandert er overigens niet zo heel veel. Net als de vorige eigenaars werken wij ook ambachtelijk. De kwaliteit van het brood gaat er dus zeker niet op achteruit, want we werken met producten van dezelfde leveranciers. We bieden wel een ruimer assortiment aan, zowel wat het brood als de patisserie betreft. Vroeger waren er sommige broden alleen op bepaalde dagen te koop. Dat is vanaf nu verleden tijd.”

Vierde bakkerij

Na bakkerijen in Bornem, Hingene en Branst is het al de vierde winkel van Tartine & Co in Klein-Brabant. “Het is wel de laatste”, zegt Ellen. “Toegegeven, dat zeiden we na de winkel in Branst ook al, maar nu is het echt waar. Als er nog meer winkels zouden bijkomen, moeten we industrieel gaan werken en dat komt de kwaliteit niet ten goede. Dat willen we dan ook absoluut voorkomen. Het is onze ambitie om een ambachtelijke bakkerij te blijven. En we voelen dat de mensen dat zelf ook willen.”

De winkel is voortaan open van woensdag tot en met zaterdag van 7 tot 17u en op zondag tot 14u. Bestellen kan ook via de app van Tartine & Co. Maandag en dinsdag zijn de sluitingsdagen. In januari gaat de bakkerij ook even dicht voor enkele opsmukwerken.

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio