Merksplas-Kolonie kan met de zoektocht in de kijker gezet worden. 

Merksplas-Kolonie kan met de zoektocht in de kijker gezet worden. © RR

Davidsfonds promoot Noorderkempen met zomerzoektocht

Hoogstraten, Merksplas, Baarle -

De toeristische samenwerking Land van Mark & Merkske gaat een samenwerking aan met het Davidsfonds om in de zomer haar succesvolle zomerzoektocht in de grensstreek te organiseren.

Het Land van Mark & Merkske bestaat uit de gemeenten Hoogstraten, Merksplas, Baarle-Hertog en Baarle-Nassau. Oorspronkelijk had het Davidsfonds enkel aan Hoogstraten en Baarle-Hertog de vraag gesteld voor de 36ste editie van de zomerzoektocht. Die vonden het beter om ook de twee andere gemeenten van het toeristisch samenwerkingsverband erbij te betrekken. “De zoektocht van het Davidsfonds is elk jaar goed voor gemiddeld 20.000 deelnemers”, legt schepen van Toerisme Monique Quirynen (Leefbaar Merksplas) uit. “Meer dan 60% daarvan doet al vijf jaar mee.”

Davidsfonds combineert met de zoektocht meestal twee gemeenten, zoals vorig jaar Zulte en Gent. “De gemeenten die de voorbije jaren hebben samengewerkt met het Davidsfonds voor de zomerzoektocht zijn daar heel tevreden over. In Gent werden 8.000 overnachtingen extra geboekt door de zoektocht. Daarnaast levert het voor de horeca bezoekers op die iets willen eten of drinken. Het Land van Mark & Merkske levert documentatiemateriaal en informatie aan het Davidsfonds. We kunnen heel wat regionale troeven aanbieden”, aldus Monique Quirynen. (ram)

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Jobs in de regio