Dit jaar is er geen winterbar in Puurs.

Dit jaar is er geen winterbar in Puurs. © Joris Herregods

Geen Winterbar 730 en niet pintelieren op Kaai en Dorpshart

Puurs-Sint-Amands -

Het gemeentebestuur van Puurs-Sint-Amands gelast Winterbar 730, de kerstmarkt en nieuwjaarsdrinks af. Wel blijven nog enkele openluchtactiviteiten behouden die de winter in de gemeente kleur moeten geven.

Guy Delforge

“Liefst zeventig verenigingen zouden deze winter de Winterbar 730 met ijspiste uitbaten”, zegt schepen van Evenementen Hilde Van der Poorten (CD&V) “In samenspraak met de verenigingen annuleren we die activiteiten. De verschillende maatregelen maakten de uitbating complex.”

De immens populaire winterbar met ijspiste zou dit jaar voor de eerste keer ingericht worden aan Park Fort Liezele. Bedoeling was dat verenigingen de Winterbar van 9 december tot en met 9 januari konden uitbaten.

De bar werd omgedoopt tot Winterbar 730 omdat het in 2022 precies 730 jaar geleden is dat Puurs zijn ‘keure’ kreeg, een document dat een aantal rechten voor de gemeente formuleerde. Die 730ste verjaardag wordt volgend jaar uitgebreid gevierd en de Winterbar was normaal de aanloop naar dat feestjaar.

De kerstmarkt die gepland was op zondag 19 december wordt afgelast. De twee gemeentelijke nieuwjaardrinks – op de Kaai in Sint-Amands op 9 januari en in het Dorpshart in Puurs op 16 januari – gaan ook niet door.

Winter van Puurs-Sint-Amands

“Toch heeft de Winter van Puurs-Sint-Amands heel wat te bieden”, zegt het

Je kunt wel Museum of the Moon gaan bewonderen in de Sint-Pieterskerk in Puurs.

Je kunt wel Museum of the Moon gaan bewonderen in de Sint-Pieterskerk in Puurs.

gemeentebestuur. “Zo maakt Museum of the Moon zijn opwachting in de Sint-Pieterskerk in Puurs. Via de webwinkel kun je gratis een tijdslot reserveren. Ook internationaal straattheater in openlucht Peregrinus maakt z’n opwachting. Ook deze gratis tickets kun je reserveren in de webwinkel. Kunst in Puurs (KIP), het parcours met hedendaagse kunst blijft ook overeind.”

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio