Vaccinatiecentrum zoekt vrijwilligers: “Vooral met (para)medische achtergrond”

Mechelen, Sint-Katelijne-Waver -

Het vaccinatiecentrum Mechelen-Katelijne opent op dinsdag 14 december op een nieuwe locatie, de vroegere winkel van Baby-Dumpin de Guido Gezellelaan in Mechelen. In een eerste fase is het de ambitie om daar 1.600 mensen per dag een boosterprik te geven. Het vaccinatiecentrum is daarvoor op zoek naar extra vrijwilligers.

Sven Van Haezendonck

“We kunnen zeker nog extra helpende handen gebruiken, vooral mensen met een medische of paramedische achtergrond”, zegt Mechels burgemeester Alexander Vandersmissen (Vld-Groen-m+). Volgende week maandag 6 december begint de eerstelijnszone met de inrichting van het nieuwe vaccinatiecentrum op de Guido Gezellelaan.

Vanaf maandag 14 december is dat operationeel. Er komen tien vaccinatielijnen, dubbel zoveel als vandaag. “Daarmee gaan we in op het aanbod van de Vlaamse regering om sneller te beginnen met de brede vaccinatie. In januari willen we alveertigduizend vaccins toedienen”, vertellen de Katelijnse burgemeester Kristof Sels (N-VA) en zijn Mechelse collega.

Ook mensen op rust

Dat aantal komt overeen met bijna de helft van het aantal inwoners in de Dijlestad. Om dat mogelijk te maken, is extra hulp welkom. “We weten dat er nog altijd veel enthousiasme is bij onze vaste ploeg vrijwilligers, maar we hebben nood aan extra mensen om ook van deze campagne een succes te maken.”

Zowel actieve professionals als (para)medici op rust zijn welkom. Net als geëngageerde burgers die tijdens de voormiddag willen meehelpen in het callcenter. De online link voor vrijwilligers verschijnt donderdag op de gemeentelijke websites.

Ook lokale reservelijst

De eerstelijnszone heeft dinsdag de kaap van tienduizend boosterprikken gerond. Nog tot vrijdag 10 december krijgen prioritaire groepen en 65-plussers hun boosterprik in het huidige centrum op de Zwartzustersvest. Dat sluit daarna de deuren.

Vanaf donderdag 2 december lanceert de federale overheid ook opnieuw de nationale reservelijst QVAX. “Wij raden burgers aan om zich zowel op QVAX als op onze lokale reservelijst in te schrijven. Wij engageren ons om deze lijst zo optimaal mogelijk te gebruiken.”

De lokale lijst is overigens al actief. Wie zich op de twee lijsten registreert, maakt zeker kans om sneller aan de beurt te komen. Voorwaarde is wel dat je het vereiste interval met je vorige prik al hebt bereikt.

MEER OVER Blikvangers Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio