Dan toch geen Lint Fonkelt dit jaar. 

Dan toch geen Lint Fonkelt dit jaar. © Wout Engels

Geen Lint Fonkelt en geen drink voor 150 + 1 jaar Lint

Lint -

Met een burgemeestersbesluit heeft Lints burgemeester Harry Debrabandere (N-VA) een streep getrokken door alle gemeentelijke evenementen die tot en met zondag 19 december op de planning stonden.

Filip Spoelders

Met deze beslissing wordt in de eerste plaats de kerstmarkt Lint Fonkelt van zaterdag 11 december afgelast. “Niet alleen de stijgende coronacijfers ondersteunen deze beslissing ook het afhaken van de standhouders zorgt er voor dat we eigenlijk geen kerstmarkt kunnen houden. Van de twintig aangekondigde standhouders zouden er nog zeven aanwezig zijn”, vertelt Debrabandere.

Een ander groter evenement dat sneuvelt, is de receptie voor 150 + 1 jaar Lint op zondag 19 december. De meeste activiteiten van 150 jaar Lint in 2020 vielen in het water. Enkel de openingsreceptie begin 2020 vond plaats. “We wilden onze bewoners toch een afsluiter bezorgen onder de noemer 150 + 1 jaar Lint maar dat kan ook nu niet. Het is ons niet gegund om het jubileum van onze gemeente te vieren. Misschien is er begin volgend jaar nog een mogelijkheid.”

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio