Het laatste Winterfeest in Arendonk vond plaats in januari 2020, net voordat corona uitbrak. 

Het laatste Winterfeest in Arendonk vond plaats in januari 2020, net voordat corona uitbrak. © gemeente Arendonk

Verenigingen annuleren zelf hun kerst- en eindejaarsevenementen

ARENDONK -

In het anders zo bruisende Arendonk zal het dit jaar vredig stil blijven tijdens de eindejaarsdagen: alle geplande kerst- en eindejaarsevenementen zijn afgelast. Opvallend: geen enkele annulering werd opgelegd door de gemeente.

“Onze verenigingen hebben zelf beslist om hun evenement te annuleren: omdat ze de organisatie in de huidige omstandigheden te complex of niet verantwoord vinden. Wij als gemeente hebben hen daartoe niet verplicht”, benadrukt burgemeester Kristof Hendrickx (N-VA). 

Strikskesparty   

Normaal zou dit weekend in feestzaal De Garve de jaarlijkse cadeaubeurs van Oxfam Wereldwinkel Arendonk plaatsvinden, maar de werkgroep heeft laten weten dat het salon voor het tweede jaar op rij niet doorgaat. De Wunderbar, een driedaags festival waarbij een après-skihut wordt opgesteld op het terrein van Postelsboershof, vindt evenmin plaats. En ook de Strikskesparty, de traditionele oudejaarsfuif voor de jeugd in de Bemdhal, wordt voortijdig afgeblazen.

Winterfeest in park Deroissart

Of het Winterfeest, de opvolger van de vroegere kerstboomverbranding, in park Deroissart nog wel kan plaatsvinden op zaterdag 15 januari? “Wellicht niet, temeer omdat heel wat verenigingen al hebben aangegeven dat ze het niet zien zitten om in deze situatie een kraampje uit te baten op een groot volksfeest”, zegt burgemeester Hendrickx. “Maar hierover moeten we met een schepencollege nog een definitieve beslissing nemen.” (ema)

Het laatste Winterfeest in Arendonk vond plaats in januari 2020, net voordat corona uitbrak. 

Het laatste Winterfeest in Arendonk vond plaats in januari 2020, net voordat corona uitbrak. © Gemeente Arendonk

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Jobs in de regio