Richard Ryssens en zijn echtgenote Maria.

Richard Ryssens en zijn echtgenote Maria.© gemeente Kalmthout

‘Podcast Kalmthout’ praat met kampioenenmaker Richard Ryssens

Kalmthout -

In samenwerking met radiodocent en verhalenzoeker Jeroen Franssens startte de gemeente een eigen podcast, waarin telkens een Kalmthoutenaar centraal staat. In de tweede aflevering is dat Richard Ryssens (77), oud-leraar en voetbaltrainer KSK.

De podcast laat Kalmthoutenaren aan het woord, die vertellen over hun leven en over hun omgeving. Radiodocent en radiomaker Jeroen Franssens maakt de podcasts. “Podcasts zitten in de lift. Bij de meeste nieuwe media gaat alles heel vlug en wordt er rap doorgeklikt of weg gescrold. Wie echter een podcast wil beluisteren, moet daar tijd voor maken. Luisteren zit in lift, omdat het precies wat tijd vraagt van de gebruiker. Voor een podcast ga je even rustig zitten en dat is misschien wel de sterkte van dat medium.”

Voor de tweede aflevering bezocht Jeroen Franssens oud-leraar en voetbaltrainer Richard Ryssens. Franssens ging eerst op bezoek bij oud-leerlingen van Richard Ryssens, die allemaal bevestigen dat hij het beste uit de kinderen wist te halen en nooit kwaad werd. Ryssens was ook een begenadigd voetballer en later jeugdtrainer bij KSK Kalmthout. “In 1964 werden we kampioen. Dat was voor mij een speciaal jaar, want ik studeerde af als onderwijzer en op de kampioenenviering leerde ik mijn vrouw Maria kennen”, aldus Richard Ryssens.

Ongeveer maandelijks verschijnt er een nieuwe aflevering van ‘Podcast Kalmthout’. Je kan elk fragment gratis beluisteren via www.kalmthout.be/podcast. Voor de podcast is de gemeente Kalmthout nog op zoek naar mensen die willen meewerken. Ben of ken jij iemand met een aandoenlijk/boeiend/pakkend verhaal? Laat het weten via info@kalmthout.be

Info : info@kalmthout.be of 03.376.49.00 (evdw)

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio