Of de kerstmannen en -vrouwen van VTR ook dit jaar opnieuw glühwein en warme chocomelk uitdelen op de vrijdagmarkt voor Kerstmis, is nog onzeker. 

Of de kerstmannen en -vrouwen van VTR ook dit jaar opnieuw glühwein en warme chocomelk uitdelen op de vrijdagmarkt voor Kerstmis, is nog onzeker. © RR

52 handelaars doen mee aan vlotte en veilige eindejaarsactie #oppad2022

RETIE -

Liefst 52 handelaars en winkeliers in Retie hebben samen een vlotte en veilige eindejaarsactie uitgewerkt: #oppad2022, waarbij je met je gezin of met vrienden op eigen houtje een wandeling of fietstocht kan maken langs de deelnemende handelszaken.

Eddy Meulemans

Speciaal voor de kinderen is er een uitgestippelde ‘Rudolfwandeling’ van 2 kilometer, die vertrekt aan de lindeboom op de Markt. Rudolf wijst je de weg langs de deelnemende winkels en horecazaken onder de kerktoren van Retie. Om het voor de allerkleinsten spannend en boeiend te maken, zijn er onderweg tal van plezante opdrachten. Een startpakket, mooi aangeboden in een totebag, kun je gratis afhalen in drie lokale horecazaken: café Bazaar, café De Ster of de cafetaria van de sporthal. De actie loopt van 1 december tot 9 januari.

Op het buitenterrein van feestzaal ’t Veldt in de Veldenstraat vindt op zaterdag 11 en zondag 12 december nog wel een outdoor cadeaumarkt plaats, onder meer met handgemaakte en duurzame kerstgeschenken, maar ook met een winterbar waar je een warme chocomelk of een winterbier kan drinken. Voor de kinderen is er op zondag ook kinderanimatie.

Kerstman op vrijdagmarkt

Een eigen kerstmarkt heeft de gemeente niet, maar op de Markt in Retie wordt wel een kerststal met levende dieren opgesteld. Op vrijdag 24 december, tijdens de vrijdagmarkt, komt normaal de kerstman langs op de Markt. Samen met de leden van Vrijwilligers Toerisme Retie (VTR) deelt hij dan glühwein en warme chocomelk uit aan de aanwezigen en de kinderen van de lokale basisscholen. Ook een week eerder, bij de intrede van de ezel en de schapen, stelt VTR normaal een eigen drankkraampje op aan de kerststal. “Maar we moeten nog bespreken of al deze activiteiten wel of niet kunnen doorgaan”, zegt Adri Versteynen van VTR. Ook over de kerst- en winterwandelingen van VTR is nog geen beslissing genomen.

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio