Medewerkers van Agentschap Wegen en Verkeer plaatsen een nieuw herdenkingsbord voor verongelukte Maarten Vrints langs Schotensteenweg. 

Medewerkers van Agentschap Wegen en Verkeer plaatsen een nieuw herdenkingsbord voor verongelukte Maarten Vrints langs Schotensteenweg. © RR

Nieuw bord voor verongelukte Maarten Vrints (23) na verdwijnen kruis: “Hopelijk laten ze zijn plaats nu met rust”

Brecht -

Langs de Schotensteenweg staat een nieuw herdenkingsbord voor Maarten Vrints. Die kwam er veertien jaar geleden, op 15 juni 2006, op 23-jarige leeftijd om het leven bij een tragisch verkeersongeval. In oktober verdween plots het kruis met bloemen. Ouders voor Verongelukte Kinderen zorgde nu voor een nieuw SAVE-bord.

Ter ere van zijn verjaardag, op 30 november, plaatste Agentschap Wegen en Verkeer een SAVE-bord voor Maarten Vrints op de gewestweg. In oktober deed zijn vader Joost Vrints al een oproep naar het kruis met bloemen dat 14 jaar lang langs de Schotensteenweg stond, maar plots was verdwenen. Het heeft niets opgeleverd.

Het kruis met de bloemen blijft spoorloos.

Het kruis met de bloemen blijft spoorloos. © RR

“Ik ben Sara Sweeck van de organisatie Ouders van Verongelukte Kinderen enorm dankbaar. Ze heeft er alles aan gedaan om het SAVE-bord tegen Maartens verjaardag in orde te krijgen. De medewerkers van AWV hebben het herdenkingsbord nu met veel respect geplaatst op dezelfde plek waar voordien het kruis met de bloemen stond”, vertelt Joost Vrints. Samen met de mama en jongste broer Pieter van Maarten woonde hij de plaatsing ervan bij.

Bij het nieuwe herdenkingsbord hangen opnieuw bloemetjes.

Bij het nieuwe herdenkingsbord hangen opnieuw bloemetjes. © RR

“Het blijft een raadsel waar het kruis met de bloemen naartoe is, maar we zijn erg blij dat er nu een nieuw bord staat ter ere van Maarten. Hopelijk wordt zijn herdenkingsplaats nu ook met rust gelaten”, benadrukt Joost Vrints.

Maarten Vrints wordt niet vergeten.

Maarten Vrints wordt niet vergeten. © RR

 (ella)

Vastgoed

Jobs in de regio