De cadeaudagen gaan dit jaar door in de wereldwinkel. 

De cadeaudagen gaan dit jaar door in de wereldwinkel. © Neel Vermeiren

Cadeaudagen van Oxfam Wereldwinkel in parochiezaal worden vervangen door beurs in eigen winkel

Wuustwezel -

Corona slaat ook hard toe voor Oxfam Wereldwinkel. De succesvolle cadeaudagen in de parochiezaal worden vervangen door bezoeken aan de winkel aan de Bredabaan.

“We hebben helaas afgelopen weekend moeten beslissen om de beurs in de parochiezaal af te gelasten”,, vertelt Jan Vermeiren van Wereldwinkel Wuustwezel. “De grens is dun of wij horen tot ‘handelsbeurs’ (mondmaskers + CST) dan wel tot ‘publiek evenement’ (enkel zittend + CST). Daarbij komt dat enkele van onze beursmedewerkers positief zijn. We denken ook dat veel mensen schrik zullen hebben om naar de zaal af te zakken.”

De cadeaudagen zullen daarom plaatsvinden in de winkel in plaats van in de zaal. Ze worden dus niet afgelast maar vervangen. “We zorgen voor uitgebreide openingsuren gedurende de maand december. De winkel is aangepast zodat er veilig kan gewinkeld worden, door middel van een te volgen traject voor de klanten.”

De openingsuren zijn als volgt: beursweekend op 4 en 5 december met zaterdag open van 9.30 tot 19u en zondag van 9.30 tot 17 u. Vanaf half december is de winkel alle dagen open. Er is een extra koopweekend op 18 en 19 december. De winkel wordt tijdelijk uitgebreid met de garage. “Alles is aangekocht voor een ‘grote beurs’ met dit jaar een uitgebreid assortiment, aangekocht bij twee Fairtrade leveranciers uit Nederland”, besluit Vermeiren. (vw)

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio