De site van Metallo aan het kanaal in Beerse heet voortaan Aurubis Beerse. 

De site van Metallo aan het kanaal in Beerse heet voortaan Aurubis Beerse. © RR

Metallo wijzigt na 102 jaar naam naar Aurubis Beerse

Beerse, Olen -

Na meer dan honderd jaar verdwijnt de naam Metallo van het bekend metaalverwerkend bedrijf in Beerse. De site in Beerse draagt voortaan de naam Aurubis Beerse, een verwijzing naar het gelijknamige moederbedrijf. De vestiging van Aurubis in Olen heet voortaan Aurubis Olen.

Bart Van den Langenbergh

De recyclagesites Metallo Belgium in Beerse en Aurubis Belgium in Olen maakten woensdag bekend dat ze van naam veranderen. De site in Beerse, in 1919 opgericht als Metallo Chimique, heet voortaan Aurubis Beerse. En om verwarring te vermijden, wijzigde de Olense vestiging Aurubis Belgium haar naam naar Aurubis Olen.

Het logo van Aurubis Beerse, het vroegere Metallo. 

Het logo van Aurubis Beerse, het vroegere Metallo. © RR

Na de overname van recyclagebedrijf Metallo Group door het Duitse Aurubis AG in mei 2020 zijn beide bedrijven volgens de directie sneller naar elkaar toegegroeid dan aanvankelijk verwacht. “We hebben samen heel wat synergieën bereikt en daar mogen we terecht trots op zijn”, zegt Dirk Vandenberghe, managing director bij Aurubis Beerse.

Eerder dit jaar kondigde Aurubis de bouw aan van een gloednieuwe recyclage-installatie voor waardevolle metalen in Beerse, goed voor een investering van 27 miljoen euro. De naamswijziging is een volgende stap in de gezamenlijke groei binnen Aurubis. “Met de naamsverandering en huisstijl tonen we niet enkel aan onze werknemers maar ook duidelijk aan de buitenwereld dat wij een Aurubis-team en -familie zijn met twee vestigingen in België”, schetst Inge Hofkens, managing director bij Aurubis Olen.

De Belgische Aurubis-sites worden voortaan vernoemd naar hun specifieke locatie. De werking blijft verder zoals het was. In beide vestigingen zijn in totaal 1.000 werknemers aan de slag, waarvan zo’n 450 in Beerse. Met de nieuwe reyclage-installatie wil Aurubis Beerse tegen 2024 ruim zestien nieuwe krachten aanwerven.

De site van Aurubis Olen, voordien Aurubis Belgium. 

De site van Aurubis Olen, voordien Aurubis Belgium. © RR

De site van Aurubis Olen, voordien Aurubis Belgium. 

De site van Aurubis Olen, voordien Aurubis Belgium. © RR

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio