De twee dieven werden betrapt in de Carrefour in de Shopping MZ (Mechelen-Zemst). 

De twee dieven werden betrapt in de Carrefour in de Shopping MZ (Mechelen-Zemst). ©  MARC HERREMANS

Vuilniszakkendief laat zich niet zomaar inrekenen en bijt bewakingsagent

Mechelen -

Het Openbaar Ministerie heeft celstraffen van zes tot twaalf maanden gevorderd tegen twee mannen die vijftien rollen huisvuilzakken hadden gestolen in de Carrefour op het terrein van Shopping MZ (Mechelen-Zemst). De twee lieten zich wel niet zomaar inrekenen. Een van hen beet zelfs een bewakingsagent die hem trachtte te overmeesteren.

Theo Derkinderen

De feiten dateren van 21 oktober. Een bewakingsagent kreeg in de mot dat twee kerels zich verdacht gedroegen en merkte hoe ze rollen met huisvuilzakken in hun broek staken. Toen een van hen de winkel zonder te betalen verliet, probeerde de bewakingsagent hem staande te houden. “De man in kwestie kon zich losrukken en wegvluchten. Bij de schermutseling scheurde de jas van de dief stuk en had de bewakingsagent een stuk van de Millet-jas in zijn handen”, zei openbaar aanklager Lieselotte Claessens.

“Ook de tweede verdachte probeerde te ontkomen en gaf een duw aan de bewakingsagent. Die deelde op zijn beurt ook een duw uit aan de dief, waardoor hij tegen de glazen schuifdeur belandde. De deur raakte beschadigd, maar de man vluchtte nog weg. Tot een omstaander hem tegen de grond kon werken.”

De bewakingsagent probeerde de getackelde dief in bedwang te houden, maar die liet zich niet doen. Hij beet de bewakingsagent in de hand en kon zich losrukken en ontkomen.

Voor 375 euro vuilniszakken

Ondertussen was ook de politie gealarmeerd en die kon de twee korte tijd later in de omgeving van Shopping MZ oppakken. Ze bleken voor 375 euro aan vuilniszakken te hebben gestolen.

Tegen Hicham E. werd twaalf maanden cel gevorderd, tegen Youssef E. zes maanden. De verdediging vroeg om een straf met uitstel op te leggen. “Dit is geen criminele organisatie. Dit zijn gewoon twee sukkelaars die wat geld nodig hadden en daarom een diefstal pleegden”, klonk het.

“Mijn cliënt stond op invaliditeit, maar was geschorst omdat hij een doktersafspraak niet was nagekomen. Hij had geen geld meer om zijn medicijnen te kopen en heeft daarom de diefstal gepleegd”, zei advocate Veronique Gysbrechts.

Vonnis valt op 22 december. tdk

MEER OVER Rechtbank Mechelen

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio