Narcissen op een pleintje. 

Narcissen op een pleintje. © rr

Gemeentebestuur Nijlen plant 78.000 bloembollen

Nijlen -

Het lokaal bestuur wil Nijlen en de deelgemeentes nog wat fleuriger maken en denkt daarbij ook aan de bijen en insecten. Het slaat zo twee vliegen in één klap, om in dezelfde terminologie te blijven.

“Donderdag 2 december gaan er op meerdere plaatsen in Bevel, Kessel en Nijlen zo maar eventjes 78.000 bloembollen de grond in”, aldus communicatieverantwoordelijke Hans Selderslaghs. “Komende lente en zomer zorgen ze voor meer kleuren en geuren. Dat op zich is al mooi, maar het is daarenboven ook goed nieuws voor bijen en insecten. De bloemen zijn een logisch vervolg op de succesvolle ‘1001 bomen’-acties én de aanplanting van bloemrijke akkerranden.”

In deze eerste fase kiest het lokaal bestuur zelf waar de bloemen komen, voor het vervolg gaat het samen met de inwoners op zoek naar nog meer plaatsen voor nieuwe bloemen. “Nu komen de nieuwe bloemen op plaatsen waar zo veel mogelijk mensen en dieren er van kunnen genieten”, legt Selderslaghs uit. “Het gaat om bermen van wegen, wandelpaden, parken en plantsoenen. In de bermen gaat het om narcissen, die geven kleur in het voorjaar en zijn uitgebloeid voor er gemaaid wordt. In de parken is het een mengsel van bloemen waar bijen en andere insecten zich tegoed kunnen aan doen.”

De bloemenmengsels worden geplant in het Beekpark, op het grasplein aan het Koningin Astridplein, op het Kardinaal Cardijnlaan in Bevel en aan Kessel-Fort. De narcissen komen langs één zijde in de bermen van: de Liersesteenweg, de Berlaarsesteenweg en de Heikant. (givl)

www.nijlen.be


MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio