© ATV

MAS organiseert grootste Secret Santa van ‘t Stad: al meer dan 300 deelnemers

Antwerpen -

Nu de feestdagen er razendsnel aankomen, wordt het weer hoog tijd voor cadeautjes. Artist in residence Karen François organiseert in samenwerking met ‘MAS in jonge handen’ de grootste Secret Santa van Antwerpen.

sdb

Het concept van Secret Santa is eenvoudig: Je schrijft je in, waarna je een naam toegewezen krijgt om een cadeautje voor die persoon te kopen. Nadien krijg je zelf ook een pakje van iemand die je naam getrokken heeft. Dit jaar wil het MAS met pop-up De Marina, gericht op jongeren, de grootste Secret Santa van ’t Stad organiseren.

Artist in residence Karen François zette het evenement op poten en is laaiend enthousiast. “We hebben ondertussen al meer dan 300 inschrijvingen binnengekregen. De kerstboom staat al klaar en hebben een hele muur vrijgehouden, zodat alle pakjes een leuk plaatsje krijgen.”

De kerstboom van pop-up De Marina, waar binnenkort zo’n 300 kerstcadeautjes onder zullen liggen.

De kerstboom van pop-up De Marina, waar binnenkort zo’n 300 kerstcadeautjes onder zullen liggen. ©  kf

Coronaproof feestvieren

Hoewel de pandemie beperkingen legt op vele kerstevenementen, probeert Karen met de Secret Santa een coronaproof kerstfeestje te organiseren, waarbij samenzijn centraal staat. “Vorig jaar, toen we enkel buiten mochten komen om te wandelen, had ik een ‘zwerfgoedactie’ georganiseerd, waarbij ik cadeautjes verstopte in heel de stad. Dat idee rond pakjes wou ik doortrekken tot de feestdagen, waardoor we nu met onze Secret Santa elkaar coronaproof beter kunnen leren kennen. Het zou dus zeker mogelijk zijn dat je een naam trekt van iemand die in je buurt woont, maar die persoon nog nooit ontmoet hebt.”

Deelnemers kunnen zich ten laatste 5 december inschrijven op de website van het MAS. De week nadien krijg je een naam toegewezen en mag je het pakje onder de kerstboom leggen aan het MAS bij jongerenpop-up ‘De Marina’. Tussen 26 december en 2 januari mag je teruggaan om je cadeautje te gaan halen.

‘De Marina’, open vanaf 02/12/21, dinsdag tot en met zondag van 10 tot 17u.

LEES OOK. MAS opent jongerenpop-up ‘De Marina’: een plek waar amusement en erfgoed hand in hand gaan

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio