Overvallen

Vier mannen met jachtwapens overvallen verschillende apothekers in Limburg

Hasselt/Hoeselt/Alken -

Woensdagvoormiddag hebben vier mannen met jachtwapens apothekers overvallen in Alken, Stevoort en Hoeselt. In de zaak in Hoeselt sloegen ze het plexiglas stuk en roofden ze het geld uit de kassa. De daders sloegen rond 10 uur toe en ze zouden in ware commandostijl van de ene apotheek naar de andere apotheek zijn gereden.

JCr/DeSA/FrPe/MaW

In Hoeselt werd de apotheek op de Tongersesteenweg rond 9.30 uur overvallen. Er vielen geen gewonden maar de daders gingen wel erg bruut tekeer. Het plexiglas dat de apothekers moet beschermen tegen het coronavirus werd aan diggelen geslagen met de grote wapens, mogelijk jachtgeweren.

De overval moet snel gebeurd zijn. De naaste buurvrouw op de hoek van de Onze Lieve Vrouw en Tongersesteenweg heeft van de overval niets opgemerkt. “Ja, ik heb wel het alarm van de apotheek horen afgaan. Maar ja, dat gebeurt wel vaker.” Ook de bedienden van het schuin tegenoverliggende vastgoedkantoor hebben niets gemerkt. “Een overval?” “De politie staat er al een tijdje”, zegt een klant.

Gigantisch geweer

In Stevoort was de apotheek op het Sint-Maartenplein het doelwit. Daar arriveerden de daders rond 10 uur. Getuigen zagen donkere mannen in lange jassen. Ze hadden gigantische geweren bij. Nog volgens getuigen reden de daders weg in twee auto’s, via de Hasseltse Dreef in de richting van Hasselt.

De apotheek in Stevoort is gesloten voor onderzoek. 

De apotheek in Stevoort is gesloten voor onderzoek. ©  Tom Palmaers

Ook de apotheek in Terkoest (Alken) is slachtoffer geworden.

De politie heeft een lint gespannen voor het gebouw van de overvallen apotheek in de Onze-Lieve-Vrouwstraat in Terkoest. 

De politie heeft een lint gespannen voor het gebouw van de overvallen apotheek in de Onze-Lieve-Vrouwstraat in Terkoest. ©  Jozef Croughs

De politiekorpsen zijn momenteel volop bezig met het verhoor van slachtoffers en de vaststelling van de feiten.

Vastgoed

Jobs in de regio