Nieuwe verkeerslichten op het kruispunt van de Steenweg op Zevendonk en de ring van de Turnhout moeten conflicten vermijden. 

Nieuwe verkeerslichten op het kruispunt van de Steenweg op Zevendonk en de ring van de Turnhout moeten conflicten vermijden. © Sebastian Steveniers

Zwart kruispunt op ring is helemaal vernieuwd: “Nieuwe verkeerslichten vermijden conflicten”

Turnhout -

De werkzaamheden aan het gevaarlijke kruispunt van de Steenweg op Zevendonk en de Parklaan in Turnhout zullen vrijdag 3 december achter de rug zijn. Donderdag worden de nieuwe verkeerslichten op het vernieuwde kruispunt in gebruik genomen, wat nog wel even wat hinder kan veroorzaken.

Het geduld van de automobilisten wordt na zes maanden werken beloond. De vernieuwing van het zwarte kruispunt van de Parklaan (ring) en de Steenweg op Zevendonk (N19) zal op vrijdag 3 december helemaal achter de rug zijn. Het kruispunt kreeg conflictvrije verkeerslichten en een extra afslagstrook op de Steenweg op Zevendonk richting Vosselaar en Merksplas. Er kwam ook een nieuwe doorsteek aan de supermarkt Carrefour. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) activeert op donderdag 2 december de nieuwe verkeerslichten.

“Die nieuwe lichten zorgen voortaan voor een volledig conflictvrije afwikkeling van het verkeer”, zegt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open Vld). “Fietsers en voetgangers krijgen apart groen van het autoverkeer en kunnen in alle veiligheid oversteken.” De ingebruikname van de verkeerslichten start donderdagochtend en gebeurt onder politiebegeleiding. Automobilisten die het kruispunt moeten passeren, moeten rekening houden met extra vertragingen op donderdag.

Eerder dit jaar liet AWV op de ring zelf ook al een nieuwe doorsteek in de middenberm maken, met een afslagstrook naar de supermarkt Carrefour. De verkeerslichten aan deze doorsteek zijn gekoppeld aan de nieuwe lichten ter hoogte van de N19 en zijn ook vanaf donderdag in werking. Zodra de nieuwe verkeerslichten volledig werken, neemt de aannemer de betonnen jerseys aan de doorsteek weg, zodat het verkeer de nieuwe afslagstrook kan gebruiken. (bvdl)

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio