De slotmanifestatie van de actie verliep dit jaar buiten op de speelplaats. 

De slotmanifestatie van de actie verliep dit jaar buiten op de speelplaats. © Tommy Maes

Speelgoedactie Campus Rozenberg haalt recordbedrag van 18.000 euro op

Mol -

De jaarlijkse Speelgoedactie van Campus Rozenberg in Mol heeft ruim 18.000 euro opgeleverd. Daarmee hebben de leerlingen van het eerste en tweede jaar een recordbedrag bij elkaar gebracht. Met het geld wordt speelgoed gekocht voor kinderen uit kansarme gezinnen.

Elk jaar organiseert Campus Rozenberg een Speelgoedactie, waarbij de leerlingen van het eerste en tweede jaar geld inzamelen waar vervolgens speelgoed mee wordt gekocht voor kinderen uit gezinnen die het niet breed hebben. De cadeaus worden verdeeld door welzijnsschakels Ons Huis, Min Mol, Actie Min en Lichtpunt Balen.

“In het begin van het schooljaar komen mensen van de welzijnsschakels in de klassen om de leerlingen de situatie toe te lichten”, vertelt Marjan Dierckx, directeur van de eerste graad op Campus Rozenberg. “Daarna steken ze zelf de handen uit de mouwen om geld in te zamelen. Zo bakken ze onder meer koekjes of wafels, maken ze soep of kerstkaartjes en verkopen die ten voordele van de actie.”

Dit jaar was de actie een ongeëvenaard succes, want er werd maar liefst 18.000 euro bij elkaar gebracht. “Het is elk jaar afwachten hoeveel de actie opbrengt, maar dit jaar is het wel een absoluut record”, zegt Dierckx. “Meestal zitten we rond de 12.000 euro. Voorheen bedroeg het hoogste ingezamelde bedrag 16.000 euro. Dat recordbedrag hebben we nu dus fors overschreden, wat te danken is aan de inzet van de leerlingen en hun naaste omgeving.”

De enthousiaste leerlingen van klas 1 Plus E.

De enthousiaste leerlingen van klas 1 Plus E. © Tommy Maes

Zelfgemaakte soep

De leerlingen zijn blij dat ze zoveel geld hebben ingezameld voor de Speelgoedactie. Dat is onder meer het geval bij de leerlingen van 1 Plus E. “Ik heb samen met mama soep gemaakt en die op bestelling verkocht”, vertelt Yuna Adriaensen. “Het gaat onder meer om tomaten-groentesoep, Thaise soep, kervelsoep en groentesoep. We hebben zo’n zestig liter verkocht. Het is fijn om arme kinderen hiermee te helpen.”

“Ik heb zelf wafels gebakken en die thuis in Witgoor (Dessel) verkocht. In totaal heb ik ruim 140 wafels verkocht”, zegt Bo Bruynickx. Klasgenoot Kato Smets verkocht snoepzakjes en zelfgemaakte speculaas. “Veel kinderen hebben het niet zo breed en daarom is het goed dat we met onze school hen willen helpen”, zegt ze.

Normaal gezien wordt het bedrag jaarlijks bekendgemaakt met een slotshow in de grote Robianozaal van de school. Dit jaar werd wegens corona gekozen voor een kort moment met Sinterklaas op de speelplaats van de school. Ondanks het regenweer was het een succes. De cheque werd overhandigd aan vertegenwoordigers van de welzijnsschakels. “Normaal gezien geven we de cadeaus tijdens een sinterklaas- of kerstfeest voor de families, maar door corona kan dat helaas niet. Al mogen de kinderen hier niet de dupe van zijn. Daarom organiseren we een afhaalmoment of brengen we de cadeaus aan huis”, luidt het vanuit de welzijnsschakels.

  (Tommy Maes)

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio