© Joris Herregods

ALLEMAAL ANTWERPEN: “Elk jaar rond Kerst maken we met ons gezin een grote reis”

Elke weekdag plukken onze reporter en fotograaf een toevallige voorbijganger van straat voor een fijn gesprek. Want iedereen heeft een verhaal. En zeker in Antwerpen. Vandaag: Patrick Theuninck (48).

“Ik heb de hele voormiddag vergaderd. Nu heb ik even pauze. Me-time. Ik heb net twee broodjes gekocht. Voor mijn vrouw en mezelf. Mijn vrouw heeft een apotheek op de Belgiëlei. Seffens nemen we samen lunchpauze.”

“Ik werk al sinds het begin van de corona-epidemie thuis. Ik kon nog maar vier of vijf keer terug naar kantoor in Brussel gaan. Ik mis het wel, dat samen zijn onder collega’s. Gelukkig houden we elke ochtend om negen uur een teammeeting. Een half uurtje. Dan hebben we toch nog een beetje interactie met elkaar. De dag rustig starten in pyjama zit er dus niet in, nee. Maar dat doe ik sowieso nooit. Met vier kinderen in huis moet je wel snel paraat staan. De jongste zit in het zesde leerjaar, de oudste gaat naar de universiteit. Tegen acht uur probeer ik hen allemaal klaar te krijgen. Makkelijk is dat niet.”

“Of we nog speciale plannen hebben? Wel, normaal gezien maken we met ons gezin rond Kerstmis altijd een grote reis. Vorig jaar konden we nog naar Namibië gaan. We waren toen een van de weinige gasten. Het jaar voordien was het Australië. Nu valt het te bezien wat er nog zal mogen. Mijn vrouw zou alleszins graag naar Dubai gaan, naar de wereldtentoonstelling. Zelf weet ik het niet goed. Onze oudste is bezig met de voorbereidingen voor zijn examens. Ik weet niet of het dan wel zo’n goed idee is om ver van huis te gaan. We zijn er dus nog niet uit. Ik wil vooral ergens heen waar het mooi weer is.”

 evw

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio