©  BELGA

Het gaat van kwaad naar erger met Moeskroen: na verbod op transfers weigeren spelers nu te trainen

Voorlopig geen trainingen meer bij Moeskroen. De spelers pikken het niet langer dat ze niet betaald worden en gaan tijdelijk “op congé”. Dat meldt Sudinfo.

Dinsdag kregen de spelers van Les Hurlus bezoek van Sébastien Stassin, een vakbondsman. Die kwam hen meer uitleg geven over hun rechten nadat bij een tussentijdse controle van de rekeningen werd vastgesteld dat de Henegouwse 1B-club vorige maand de spelers en trainers niet betaalde. Als dat nog eens gebeurt, kunnen ze een procedure starten om hun contracten te laten ontbinden.

Zover zou het echter niet komen. Grote man Gérard Lopez zou de opdracht gegeven hebben om de lonen te starten. Zolang die echter niet op de rekeningen staan, wordt er niet getraind bij Moeskroen.

Eerder deze week legde de Licentiecommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) Moeskroen een transferverbod op voor deze winter. Daarnaast werd ook de Squad Size Limit-lijst verminderd met twee spelers ouder dan 21. Bijgevolg mogen er maximaal 23 voetballers ouder dan 21 jaar voorkomen op de SSL-lijst, die alle spelers omvat die inzetbaar zijn in de competitie.

MEER OVER Excel Moeskroen

MEER OVER VOETBAL

Vastgoed

Jobs in de regio