De kerstboomverbranding van begin volgend jaar is alvast geschrapt.   

De kerstboomverbranding van begin volgend jaar is alvast geschrapt.  © Marc Peeters

Corona vergalt kerstboomverbranding

Vorselaar -

De vierde coronagolf leidt ook in Vorselaar tot een reeks afgelastingen van activiteiten in de kerstsfeer. “We hebben in Vorselaar geen traditie met kerstmarkten, maar wel met een kerstboomverbranding begin januari”, weet burgemeester Lieven Janssens (ActieV). “Er is nu al beslist dat we een jaar overslaan.”

Tijdens de kerstboomverbranding in Vorselaar troepen de mensen samen rond eet- en drankstalletjes, iets wat in deze periode geen goed idee is. De activiteit is dan ook geannuleerd. “Ook het kerstconcert van de Werkgroep Cultuur, dat op 19 december zou plaatsvinden in de kerk, is afgelast”, zegt de burgemeester. “Het kerstspel, dat in de tweede helft van december zou opgevoerd worden, is eveneens geschrapt.”

Op verschillende plaatsen in het dorpscentrum worden wel kerstornamenten opgebouwd die voor wat sfeer kunnen zorgen. “Iedereen kan uiteraard een (avond)wandeling doen om de ornamenten te gaan bekijken. Voor corona stonden er soms ook buurtstalletjes waar mensen elkaar konden ontmoeten, maar ook dat zal dit veel minder zijn.”

Voor de kinderen die op 31 december willen gaan nieuwjaarzingen, wordt nog een regeling uitgewerkt. (mph)

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio