Jan Delvaux en Jimmy Dewit 

Jan Delvaux en Jimmy Dewit © RR

Belpop Bonanza komt naar Zuidrand: weetjes over lokale muziekhelden én -plekken

Aartselaar, Zuidrand -

Jan Delvaux en Jimmy Dewit brengen onder de noemer Belpop Bonanza de geschiedenis van de Belgische popmuziek op radio en televisie. Ze zorgen nu ook voor een ‘special’ over de muziekgeschiedenis van de Antwerpse zuidrand, in verschillende vormen. Lintfabriek Kontich zit er natuurlijk in, maar ook Netsky uit Edegem en zangeres Yasmine, die overleed in 2009.

De lokale popweetjes krijgen de vorm van een boek, een fietsroute, een quiz en een theatershow. Het verzamelwerk vermeldt dertig uitzonderlijke hoogtepunten uit de muziekgeschiedenis van Aartselaar, Borsbeek, Edegem, Kontich, Lint, Hove en Mortsel. Artiesten zoals Kris De Bruyne, Yasmine en Netsky komen uitgebreid aan bod terwijl uitzonderlijke optredens van Bart Peeters, Isabelle A en AC/DC alsook memorabele podia op het Skifflefestival (Hove) en in het memorabele Lintfabriek, thuisbasis van de ‘hardere’ genres, belicht worden. Het boek verschijnt midden december in de handel.

Tegelijk presenteert Belpop Bonanza ook een fietstocht langs zestien iconische plaatsen voor de Belgische muziekscène in de zuidelijkste gemeenten van Antwerpen. Via QR-codes krijgen deelnemers meer info over opmerkelijke muziekverhalen.

Quiz en theatershow

 

Zoals ze dat op andere plaatsen in Vlaanderen reeds eerder deden, organiseert het duo Delvaux en Dewit ook in de zuidregio een muziekquiz. De vragen gaan uiteraard over de vaderlandse muziekgeschiedenis waarbij de focus dit keer op helden en muziek uit de zuidrand ligt. Ploegen van vier personen kunnen inschrijven voor deze organisatie die op zaterdag 19 februari om 20u doorgaat in OC Pronkenborg aan de Pronkenborgstraat 1 in Kontich.

Tenslotte zijn beide heren ook met een aangepaste show te zien. Op donderdag 28 april is dat het geval in CC ‘t Aambeeld Aartselaar en twee dagen later in de Mark Liebrecht Schouwburg in Mortsel. (JEF WIJCKMANS)

MEER OVER

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio