Een computersimulatie van ‘t Hoekje.  

Een computersimulatie van ‘t Hoekje.  © HVH

Bouw woonproject ’t Hoekje gestart: flats voor mensen die hulp kunnen gebruiken

Terhagen -

Met het nieuwbouwproject ’t Hoekje realiseert Goed Wonen.Rupelstreek een volgende inbreidingsproject in Terhagen (Rumst). Hiermee wil het gemeentebestuur een uitbreiding en betere spreiding van sociale woningen realiseren.

Aannemer Elpers uit Merchtem is gestart met de bouwwerken op de hoek van de Nieuwstraat met de Hoogstraat. Het gaat om een appartementsgebouw met acht appartementen met elk één slaapkamer met ook de nodige aandacht voor rolstoelgebruikers.

Het door HVH Architecten uitgewerkte ontwerp bestaat uit drie volledig uitgewerkte bouwlagen. Door een aansluiting te zoeken met het Hof van Crequi aan de overzijde van de straat wordt het mogelijk om een specifieke aanvulling te bieden voor valide en mindervalide 65-plussers.

“De nieuwe woningen zijn een oplossing tussen het zelfstandig sociaal woonaanbod en de serviceflats in Het Hof van Crequi aanbiedt”, zo kondigt de gemeente het project aan. “Het doel is om een mooie woonplek te bieden aan bewoners die nog voldoende zelfredzaam zijn en toch een zekere vorm van hulpbehoevendheid vertonen.”

‘t Hoekje aan de Hoogstraat.

‘t Hoekje aan de Hoogstraat. © HVH

Samen met de bewoners van het Hof van Crequi kunnen ze gebruik maken van de faciliteiten die door het dienstencentrum worden aangeboden. Het bedrag van deze aannemingsopdracht bedraagt ruim anderhalf miljoen. De duurtijd van de bouwwerken wordt op twee jaar geraamd.

Voor de werken worden het voetpad en een stuk van de straat in de Hoogstraat ter hoogte van de werf ingenomen. Ter plaatse geldt hierdoor een parkeerverbod. Het gemeentebestuur meldt dat het door de coronamaatregelen niet mogelijk is om een informatievergadering voor de omwonenden te organiseren. Ze worden per brief geïnformeerd.  (jw)

MEER OVER

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio