Het is al jaren niet veilig fietsen op de Aarschotsesteenweg. ©  Dirk Vertommen

Voorbereidende werken kondigen aanleg langverwacht fietspad aan

Lier, Koningshooikt -

Het gaat er na decennia dan toch eindelijk van komen: een veilig fietspad langs de superdrukke Aarschotsesteenweg (N10) tussen Lier en deelgemeente Koningshooikt. De voorbereidende werkzaamheden zijn begonnen.

Chris Van Rompaey

“In Lier en Koningshooikt kijkt iedereen al vele jaren reikhalzend uit naar de realisatie van een volwaardig fietspad langs de Aarschotsesteenweg. Daarvoor liep in de afgelopen jaren een lang traject om onteigeningen, het plan en voorbereidingen rond te krijgen. Voor alle innames is er ondertussen een akkoord en voor de laatste dossiers worden de aktes ‘tekenklaar’ gemaakt”, zegt schepen van Openbare Ruimte Bert Wollants (N-VA).

De eerste werkzaamheden op het terrein werden de afgelopen weken al zichtbaar met het bouwrijp maken van de zone langs de Aarschotsesteenweg aan de noordzijde. Tegelijk beweegt er ook het een en ander op het vlak van de nutsleidingen. Voorbereidende werkzaamheden in deze fase gebeuren alleen aan de oneven zijde tussen huisnummers 85 en 173.

 ©  Chris Van Rompaey

“Pidpa neemt het grootste werk voor zijn rekening, want het moet een belangrijke drinkwaterleiding vervangen voor het heraanlegproject. Pidpa mikt voor de start van die werkzaamheden op 14 februari. De werkzaamheden van de nutsmaatschappijen nemen minstens zes maanden in beslag, verspreid over verschillende fases. Doordat er wordt gewerkt in de vrij brede strook naast de rijbaan, verwachten we weinig (verkeers)hinder.”

“Met het inplannen van deze nutswerken wordt de aanleg van het fietspad nog concreter. Op die manier kan ook aansluitend op deze werkzaamheden de effectieve aanleg worden ingepland”, benadrukt schepen Wollants.

Nog later volgt de heraanleg van de Aarschotsesteenweg.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lier