Digitaal leren werken.  

Digitaal leren werken.  © Gemeente Hooglede

Gemeenten Eerstelijnszorg Noorderkempen werken eraan “Iedereen digitaal”

Regio -

De coronacrisis maakt duidelijk dat een groot deel van de bevolking niet of slechts gedeeltelijk digitale middelen kan gebruiken. Om daar iets aan te doen slaan de gemeenten van Eerstelijnszorg Noorderkempen, Kapellen, Kalmthout, Essen, Wuustwezel en Brasschaat, de handen in elkaar.

Alle gemeenten gebruiken meer en meer digitale toepassingen voor het maken van afspraken, opvragen van documenten en attesten, indienen subsidieaanvragen enzovoort. “ Iedereen digitaal “ is voor lokale besturen dan ook een grote uitdaging.  ( )

In het verleden werden reeds initiatieven genomen via de bibliotheek, het dienstencentrum, de samenwerking met buren-online en Ligo Open-Leersalon. Vanuit het Agentschap Gelijke Kansen, Integratie en Inburgering wordt nu een projectoproep gelanceerd voor de ondersteuning van lokale besturen bij de uitbouw van een lokaal e-inclusiebeleid. De bedoeling is dat ieder lokaal bestuur tegen 2024 een eigen lokale digitale inclusiewerking heeft.

Er kan maximum 200.000 euro worden aangevraagd. De gemeenten staat in voor een cofinanciering van 20 procent. De vijf gemeenten binnen de Eerstelijnszone Noorderkempen dienden een gezamenlijke aanvraag in. (evdw)

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio