Igor en Inge kijken er al naar uit om de mensen te helpen kiezen. 

Igor en Inge kijken er al naar uit om de mensen te helpen kiezen. © Joren De Weerdt

Theewinkeltje opent op Broechemsesteenweg: “Passie is met de paplepel ingegeven”

Nijlen -

In het kantoor van een voormalige motorzaak op de Broechemsesteenweg opent Theetjes & Ideetjes, een kleinschalige zaak waar losse thee en toebehoren worden verkocht. Voor Inge Van den Broeck (42) en Igor Winkelmans (47) is het een totaal nieuwe wending in hun leven, waarmee ze hun passie voor smaak en geur willen doorgeven aan de Nijlenaars.

Bert Provoost

Zeventig verschillende soorten thee zijn er te krijgen bij Inge en Igor. Op termijn moeten dat er nog meer worden. “Het aantal verschillende soorten thee is dan ook groot: wit, zwart, groen, chai, rooibos, matcha, fruit- en kruideninfusies, enzovoort. Het lijstje is eindeloos. We gaan altijd een twintigtal verschillende staaltjes op onze centrale proeftafel leggen, zodat mensen eraan kunnen ruiken. Zo kunnen ze altijd nieuwe dingen leren kennen. Er zal ook altijd thee opgeschonken zijn om te proeven. Daarnaast verkopen we nog heel wat toebehoren, zoals theepotten en -tassen”, somt Igor op.

Waar nu de winkel is, was vroeger de kantoorruimte van de motorzaak.

Waar nu de winkel is, was vroeger de kantoorruimte van de motorzaak. © Joren De Weerdt

De zaak heeft met andere woorden best veel keuze, maar is in oppervlakte eerder klein. “Ik noem Theetjes & Ideetjes dan ook bewust een theewinkeltje, mét verkleinwoord”, lacht Inge. “Je hebt gelukkig niet veel ruimte nodig om thee uit te stallen. We geloven alleszins dat dit in Nijlen nog een gat in de markt is en dat mensen tot iets buiten het centrum willen komen om iets te kopen. We zijn ook blij dat we nog voor de feestdagen kunnen openen.”

Creatief

Wie Inge en Igor begeesterend hoort vertellen over theeblaadjes en aroma’s zou het niet meteen vermoeden, maar de twee runden op deze plek jaren de motorzaak IWI MOTO. “Waar nu de winkel is, was vroeger de kantoorruimte van de zaak waar ik als administratief medewerker veel uren heb doorgebracht. De laatste maanden zijn we beginnen na te denken of we dat werk nog voor de rest van ons leven wilden doen. Was er niets waar we meer onze creativiteit in kwijt konden? Zo zijn we op dit idee gekomen”, legt Inge uit.

“Hoe we verliefd zijn geworden op thee? Bij mij is dat met de paplepel ingegeven”, zegt Inge. “Ik ging als kind al mee met mijn moeder naar theewinkels om daar te ruiken en te proeven. Ook nu vind ik thee nog altijd een enorm boeiend product. De prospectie voor onze winkel heb ik dan ook met heel veel plezier gedaan. Ik merk ook dat bepaalde geuren bepaalde herinneringen of emoties naar boven kunnen brengen bij mensen. Dat is altijd heel bijzonder.”

Momenteel worden er ook kerst- en winterthees verkocht, met typische smaken als kaneel of anijs. “In de zomer willen we ons ook onderscheiden met heel lekkere soorten ijsthee. We stonden in onze vorige zaak bekend voor onze klantvriendelijkheid en die troef willen we hier nu ook uitspelen. We kijken er al naar uit om mensen te helpen kiezen en om onze passie door te geven aan de Nijlenaars.”

 

 © Joren De Weerdt

 

 © Joren De Weerdt

 

 © Joren De Weerdt

 

 © Joren De WeerdtMEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio