De acts vinden dit jaar doorlopend plaats. 

De acts vinden dit jaar doorlopend plaats. © Tommy Maes

Uitzonderlijk geen drank- en eetkraampjes tijdens aangepaste editie Wintersfeer

Mol -

Het evenement Wintersfeer op het Zilvermeer in Mol vindt op 17 december plaats met extra coronamaatregelen. Zo zijn er uitzonderlijk geen drank- en eetkraampjes en geldt er ook een mondmaskerplicht.

Tijdens Wintersfeer wordt Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer omgetoverd in een magisch gebied met talrijke licht- en vuurinstallaties en artistieke acts voor een sfeervolle winterwandeling. Dit jaar vindt het evenement na een jaar afwezigheid weer plaats op vrijdag 17 december.

Wel verloopt Wintersfeer anders dan gewoonlijk voor de veiligheid van de bezoekers. Uitzonderlijk zijn er geen drank- of eetkraampjes op het evenement. Het is ook niet toegestaan om eigen drank of eten mee te brengen. “De focus ligt op het wandelen en op de verlichting”, zegt gedeputeerde Jan De Haes. “We hebben nood aan licht in deze donkere coronatijden. Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer heeft het evenement Wintersfeer omgevormd tot een veilige winterwandeling.”

Daarnaast gelden nog andere coronamaatregelen op Wintersfeer. Zo moeten bezoekers in het bezit zijn van een Corona Safe Ticket (CST) vanaf 12 jaar en 2 maanden. Zonder een geldige (of scanbare) QR-code en identiteitskaart is het niet mogelijk om het evenement te betreden. Ter plaatse worden geen coronatests afgelegd. Het is ook verplicht om vanaf 10 jaar een mondmasker te dragen tijdens het evenement. Sanitaire voorzieningen zijn beschikbaar tijdens de wandeling.

De organisatie werkt dit jaar met tijdsloten, waarbij bezoekers aan hun wandeling starten binnen een vooraf bepaald tijdstip. Alle acts vinden doorlopend plaats om maximale beleving en veiligheid te garanderen. Tickets zijn online te koop aan 8 euro. Kinderen tot en met 5 jaar kunnen gratis binnen, maar hebben wel een gratis ticket nodig. (mto)

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Jobs in de regio