© BFM

Uitslaande brand maakt twee appartementen onbewoonbaar

Turnhout -

In een appartementsgebouw in de Grimstedestraat in Turnhout brak in de nacht van dinsdag op woensdag brand uit. De bewoners van de acht appartementen konden zich tijdig in veiligheid brengen. Door rook- en waterschade zijn twee appartementen tijdelijk onbewoonbaar.

Het vuur is ontstaan in een appartement op de bovenverdieping. De bewoner was wakker geworden om naar het toilet te gaan en hoorde geknetter. In de badkamer zag hij dat er brand was ontstaan en verwittigde daarom de brandweer. Toen die ter plaatse kwam, sloegen de vlammen aan de achterzijde van het gebouw uit een raam van de badkamer. Ook het terras had vuur gevat. De bewoner bleef ongedeerd, uit veiligheid werd iedereen in het gebouw geëvacueerd.

“De politie heeft me rond 1.30u wakker gemaakt om naar buiten te gaan”, zegt een bewoonster. “Ik was niet in paniek, want dat is nergens voor nodig. Tegen 4u mochten we terug naar binnen. Al die tijd stond ik buiten in mijn pyjama en een peignoir. Het was koud, maar gelukkig regende het niet. De rest van de nacht heb ik niet meer kunnen slapen.”

De brandweer bestreed het vuur langs de achterzijde en via de traphal. Al snel kregen de korpsen van Turnhout en Beerse de brand onder controle. Het appartement op de bovenste verdieping waar de brand ontstond, is onbewoonbaar door de schade van het vuur en de rook. Door het bluswater dat binnensijpelde, is ook het appartement daaronder niet bewoonbaar.

“Ik kan nog in mijn appartement terecht”, zegt de bewoonster. “In de trappenhal hangt wel een rookgeur. Blijkbaar was er ergens boven ook een waterleiding gesprongen. Woensdagvoormiddag heb ik de inkomhal en de onderste trappen schoongemaakt, want dat was nodig.”

 

 ©  bfm

 

 ©  bfm

 

 ©  bfm

 

 ©  bfm

 

(joro, ram)

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio