Organisatoren en medewerkers van het ziekenhuis tijdens de chequeoverhandiging. 

Organisatoren en medewerkers van het ziekenhuis tijdens de chequeoverhandiging. © Chris Van Rompaey

Lierse Vlaaikeswandeling schenkt mooi bedrag aan oncologische afdelingen van ziekenhuis

Lier -

De eerste editie van de Lierse Vlaaikeswandeling leverde 8.000 euro op. Dat bedrag schonken de organisatoren aan het medisch en oncologisch dagcentrum en de overige oncologische afdelingen van het Heilig Hartziekenhuis.

Chris Van Rompaey

Het nieuwe wandelevenement van de Lierse sportraad en wandelclub de Kleitrappers vond plaats op zondag 24 oktober. 1.700 wandelaars waagden zich aan een van de parcours. Dat zorgde voor een opbrengst van 8.000 euro.

LEES OOK: 1.700 deelnemers smullen van eerste Lierse Vlaaikeswandeling

“De opbrengst gebruiken we voor enkele specifieke projecten”, zegt Karen Vanschoonbeek van de sociale dienst. “Zo bieden we alle patiënten met haarverlies een gratis muts aan. Die mutsen betekenen normaal een grote hap uit het budget. Ook willen we een culturele avond organiseren voor de patiënt en zijn ‘plus one’ (zijn of haar partner of iemand anders, red.).”

In de loop van het oncologisch traject verliezen sommige patiënten hun smaak en geur door de therapie die ze krijgen. Tijdens het project ‘onco-brood’ worden smaaktesten afgenomen om te kijken welke smaken wel nog intact zijn. “Elke patiënt krijgt vervolgens twee recepten voor het maken van brood dat door hen wel als lekker bestempeld kan worden en waardoor eten dus gestimuleerd wordt”, vertelt Karen.

“Bovendien willen we ook een Netflix- en Spotify-abonnement aankopen voor de afdelingen, zodat onze oncologische patiënten, onder de noemer ‘Netflix en chill’, hun verblijf tijdens de behandeling zo aangenaam mogelijk kunnen maken.”

Tot slot wil de afdeling oncologie graag een daguitstap organiseren. “Kortom, deze centjes zijn meer dan welkom om onze warme zorg een duwtje in de rug te geven. In naam van het hele oncologische team dan ook een welgemeende dank aan alle wandelaars.”

De tweede Lierse Vlaaikeswandeling vindt plaats op 23 oktober 2022.MEER OVER Lier

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio