Pieter Backx, Joyce Smets en hun zoontje Eden uit Beerse, samen met kater Momo en hun twee honden. 

Pieter Backx, Joyce Smets en hun zoontje Eden uit Beerse, samen met kater Momo en hun twee honden. © RR

Wafelverkoop moet operatie kater Momo mee bekostigen

Beerse -

Pieter Backx en Joyce Smets uit Beerse organiseren een wafelverkoop om wat extra geld in het laatje te krijgen voor hun onlangs beschoten kater Momo. Een specialist probeert de vier kogels in zijn kop te verwijderen.

Pieter Backx (26) en Joyce Smets (24) uit de Vossenbrugstraat in Beerse doen er alles aan om hun kater Momo te helpen. Half november werd Momo, een kater van anderhalf jaar oud, door een onbekende met een loodjesgeweer beschoten. Aanvankelijk dacht het jonge gezin dat de kat had gevochten, maar een scan bij de dierenarts wees uit dat er vier loden kogeltjes in de kop van de poes zaten.

De vzw Geels Hart voor Dieren zette al een actie op touw om de dure kosten van de operatie mee te bekostigen. Ook de baasjes zelf startten een wafelverkoop om wat geld in het laatje te krijgen. “Het wordt zeker geen gemakkelijke operatie, maar de kogels moeten er echt wel uit. Eén kogeltje zit achter zijn oogje en dat kan problemen veroorzaken”, zegt Joyce Smets. “Wie weet hoe lang hij nog zal leven. Daarom gaan we voluit we voor de operatie. We hebben er alle vertrouwen in.” De operatie zelf staat voorlopig gepland voor half december. (bvdl)

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio