©  BELGA

WHO raadt 60-plussers aan om voorlopig niet te reizen vanwege omikronvariant

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft dinsdag gezegd dat een algemeen reisverbod de verspreiding van de verontrustende nieuwe omikronvariant niet zal voorkomen. De WHO roept daarom de landen op om hun aanpak steeds af te stemmen op een risicoanalyse. Daarnaast heeft de organisatie wel aan 60-plussers aangeraden om niet meer te reizen.

Bron: Belga

“Een algemeen reisverbod zal de internationale verspreiding niet voorkomen. Bovendien kan het een negatief effect hebben op de wereldwijde gezondheidsinspanningen tijdens een pandemie omdat het landen ontmoedigt om hun epidemiologische gegevens te melden en te delen,” zegt de WHO. Nationale autoriteiten kunnen wel kiezen voor maatregelen die de verspreiding van de variant vertragen.

Daarnaast heeft de WHO aangeraden aan mensen ouder dan 60 jaar en risicopatiënten om even niet meer te reizen. “Mensen die niet gezond zijn of een hoger risico lopen om een ernstige vorm van corona te ontwikkelen en eraan te overlijden, waaronder mensen van 60 jaar of ouder en mensen met comorbiditeiten (zoals hartziekten, kanker en diabetes), worden geadviseerd hun reis uit te stellen,” schreef de WHO.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio