Het OC in Lichtaart was voor een dag omgetoverd tot een vaccinatiecentrum. 

Het OC in Lichtaart was voor een dag omgetoverd tot een vaccinatiecentrum. © Ward Kennes

Lokale prikdag in ontmoetingscentrum is groot succes

Lichtaart, Olen

Het ontmoetingscentrum (OC) van Lichtaart (Kasterlee) was dinsdag omgetoverd tot een tijdelijk vaccinatiecentrum. 65-plussers uit de eerstelijnszone Middenkempen konden daar een derde prik komen halen.

De lokale prikdag voor een derde spuit tegen het coronavirus was dinsdag een groot succes in Lichtaart. De eerstelijnszone gaf hiermee de kans aan 65-plussers die moeilijk in het vaccinatiecentrum in Grobbendonk kunnen geraken om hun boosterprik te komen halen. De prikdag was volledig volgeboekt. “Het was veel extra werk, maar het was wel klantvriendelijk en dicht bij huis”, zei burgemeester Ward Kennes (CD&V) van Kasterlee. “Kasterlee wordt hard getroffen door de vierde golf, maar we blijven niet bij de pakken zitten.” De burgemeester sprak nog zijn dank uit aan de coördinatoren Filip Borghs en Gita Gils en het hele team van gezondheidswerkers en vrijwilligers.

Op maandag 6 december is er van 13u tot 19u een nieuwe lokale prikdag in het ontmoetingscentrum De Vrede op de Lichtaartseweg in Olen. Mogelijk volgen er nog extra prikdagen in andere gemeenten. Je moet hiervoor wel een afspraak maken bij het callcenter. De eerstelijnszone Middenkempen bestaat uit de gemeenten Lille, Kasterlee, Olen, Grobbendonk, Vorselaar, Herentals en Herenthout. (bvdl)

elzmiddenkempen.be

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio