Sinterklaas werd ontvangen in de statige raadzaal, waar hij meteen de mooiste stoel toegeschoven kreeg door burgemeester Maarten De Veuster en schepen Iefke Hendrickx. 

Sinterklaas werd ontvangen in de statige raadzaal, waar hij meteen de mooiste stoel toegeschoven kreeg door burgemeester Maarten De Veuster en schepen Iefke Hendrickx. © rr

Sinterklaas belooft vierhonderd jonge briefschrijvers en tekenaars geschenk

Schoten -

Liefst vierhonderd kinderen maakten de voorbije week een tekening voor Sinterklaas of schreven hem een lieve brief. Burgemeester Maarten De Veuster (N-VA) ontving de heiligman in privé-audiëntie en kreeg de belofte dat alle briefschrijvers de komende dagen beloond worden met een geschenkenpakket.

De pers kon een glimp opvangen van de ontmoeting.

De pers kon een glimp opvangen van de ontmoeting. © rr

Voor wie zich vorige zaterdag toch had opgesteld langs het parcours van de Sinterklaastoet, was het vruchteloos wachten op de doortocht van de Sint en zijn Pieten. Maarten De Veuster (N-VA) had zich door de alarmerende coronacijfers gedwongen gezien om het spektakel af te gelasten.

Maar zijn medewerkers hadden wel een speciale Sint-brievenbus geïnstalleerd op het Sint-Cordulaplein. En die bleek bij opening uit te puilen van de brieven en tekeningen voor Sinterklaas, die dus Schoten dus niet langs de grote poort binnen mocht. Sinterklaas bezocht zaterdag stiekem wel de marktkramers en hun bezoekers. De burgemeester maakte van die gelegenheid gebruik om de heiligman even af te leiden naar het gemeentehuis.

“Daar heb ik samen met schepen Iefke Hendrickx (N-VA) alle post van de Schotense kinderen overhandigd”, aldus De Veuster. “Sinterklaas nam alles dankbaar in ontvangst. Nadat hij gecheckt had of er ook dit jaar geen stoute kinderen in Schoten waren – wat het geval bleek – kondigde Sinterklaas fijn nieuws aan.”

“We zullen de komende dagen met de hulp van onze vrienden van de jeugddienst alle vierhonderd kinderen die de moeite deden om in de pen te kruipen, een cadeau thuis bezorgen”, verraste de Sint ook de burgemeester. “En zo zullen er in aanloop naar 6 december alvast bij die kinderen kleurpotloden, snoep en een mooie antwoordbrief van Sinterklaas in de bus vallen.” (jaa )

De geledigde brievenbus voor de Sint op het Sint-Cordulaplein.

De geledigde brievenbus voor de Sint op het Sint-Cordulaplein. © rr

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio