Maandag 22 november werd een 70-jarige man na een restaurantbezoek bestolen van zijn duur polshorloge. 

Maandag 22 november werd een 70-jarige man na een restaurantbezoek bestolen van zijn duur polshorloge. © Politie Antwerpen

Gestolen horloge van 13.000 euro teruggegeven aan politie: “Maar achteraf bleek het namaak”

Antwerpen -

De lokale recherche van politiezone Antwerpen ging afgelopen week op zoek naar een gestolen horloge ter waarde van 13.000 euro. Al snel vonden ze de dieven. Die leidde hen naar een horlogewinkel waar ze het uurwerk hadden doorverkocht. De uitbaters gaven de feiten toe en overhandigde het horloge, maar al snel bleek dat het om een namaak ging.

nelo

Maandag 22 november werd een 70-jarige man na een restaurantbezoek bestolen van zijn duur polshorloge. “In de omgeving van het De Coninckplein sprak een dame hem in het Engels aan”, vertelt Wouter Bruyns. “De vrouw leidde de man af door hem op verschillende plaatsen aan te raken. Pas toen de vrouw weg was, stelde hij vast dat zijn horloge gestolen was. Een manier van diefstal die we ook wel ‘door dansers’ omschrijven.”

De lokale recherche, team gauwdiefstallen, onderzocht de feiten en kon de woonplaats van de vrouw en een mannelijke kompaan achterhalen. Zaterdag ging het team over tot een huiszoeking. “In de woning van het koppel vond de politie 6.000 euro cash geld en verschillende bewijzen van internationale bankverrichtingen. De twee gaven toe dat ze het horloge, ter waarde van 13.000 euro, hadden gestolen en doorverkocht.”

Gevonden in kussen

Daarop volgde een huiszoeking in twee winkels, op zoek naar het uurwerk. “De uitbaters gaven de feiten toe en overhandigden het horloge. Achteraf bleek dat het om een namaak ging”, gaat Bruyns verder.

Er volgden opnieuw huiszoekingen. Deze keer niet alleen in de winkels, maar ook op het thuisadres. “Uiteindelijk werd het horloge gevonden in een kussen dat in de slaapkamerkast verstopt lag.” De politie nam nog meer horloges in beslag, waaronder één van 35.000 euro en een aantal namaakproducten.

Het duo is na verhoor bij de onderzoeksrechter aangehouden en komt vrijdag voor de raadkamer.

Het gestolen horloge ter waarde van 13.000 euro.

Het gestolen horloge ter waarde van 13.000 euro. © Politie Antwerpen

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio