Katja Kuzmenko en Christophe Vervliet zijn helemaal klaar voor de start.  

Katja Kuzmenko en Christophe Vervliet zijn helemaal klaar voor de start.  © JAA

Carrefour Express wil ook streekproducten aanbieden

Schoten -

Katja Kuzmenko en haar echtgenoot Christophe Vervliet zijn er helemaal klaar voor. Woensdagochtend openen ze in de Paalstraat en na een langdurige verbouwing hun Carrefour Express. “We willen naast het brede assortiment van Carrefour- en merkproducten ook lokale specialiteiten aanbieden”, aldus de uitbaters.

Schotenaren kennen het pand waar Carrefour nu al haar vierde Schotense vestiging opent, nog als ’t Hieltje, een traditionele schoenlapper. Na enkele pop-ups met wisselend succes, is franchise-uitbaatster Katja Kuzmenko (36) nu vastbesloten om van haar Express, de kleinste supermarktformule van Carrefour, een duurzaam succesverhaal te maken. Het smalle, maar diepe pand is alvast onherkenbaar veranderd. De 203 vierkante meter staan vol voedingswaren en andere producten.

De laatste draadjes werden dinsdag nog goed gehangen aan de nu helemaal uniforme gevel van de nieuwe buurtsuper.

De laatste draadjes werden dinsdag nog goed gehangen aan de nu helemaal uniforme gevel van de nieuwe buurtsuper. © JAA

Boek

“Met de start van mijn eigen zaak, gaat een droom in vervulling”, vertelt een gemotiveerde Katja aan de vooravond van de opening. “Ik was eerder aan de slag als marketeer bij diverse grote automerken zoals BMW en Jaguar. Maar dit is wat ik echt wil. Ik sta er gelukkig niet alleen voor. Mijn echtgenoot Christophe vliegt er mee in.”

Katja, moeder van drie jonge kinderen, vertelt het allemaal in vlekkeloos Nederlands. Ze woont nog maar sinds 1999 in ons land, maar heeft zich de moeilijke taal van Vlamingen en Nederlanders helemaal eigen gemaakt. De in het Russisch grootgebrachte Oekraïense heeft zelfs al een boek geschreven in het Nederlands en vond zowaar een uitgever om ‘Kristal der vriendschap’ te verdelen.

“Een verhaal met prenten voor kinderen vanaf zes jaar. Ik heb het volledig zelf bedacht en uitgewerkt, al kon ik gelukkig wel een beroep doen op een eindredacteur om alles goed na te lezen”, aldus de nieuwe polyvalente ‘kruidenier’ van de Paalstraat.

Carrefour Express zal geopend zijn van 7u ’s morgens tot 20u ’s avonds. “Onder meer de oudere mensen die hier in het centrum wonen, reageren enthousiast op onze komst. Zij geraken met hun rolstoel of rollator niet meer tot in de grote supermarkten die net buiten het centrum liggen. Wij zullen hen hartelijk ontvangen zonder drempels”, garandeert de uitbaatster.

Katja en, Christophe: nieuwkomers in de Paalstraat: “Onder meer oudere mensen uit de buurt reageren enthousiast op onze komst.”

Katja en, Christophe: nieuwkomers in de Paalstraat: “Onder meer oudere mensen uit de buurt reageren enthousiast op onze komst.” © JAA

Kip aan het spit

Studenten of andere mensen met weinig tijd of zin om zelf te koken, vinden in Carrefour Express Paalstraat een ruim assortiment aan bereide maaltijden, belegde broodjes, maaltijdsalades en zelfs een gebraden kip aan het spit. Ook vers brood, pistolets, geperst fruitsap en dampende koffie staan klaar net als bloemen, kranten en tijdschriften.

Katja en Christophe voeren volop gesprekken met lokale producenten van voedingswaren en dranken allerhande. De zelf gestookte rum Libero van Schotenaren Ashley en Vincent ligt straks in de rekken, net als Smoke On Wheels, gin made in Brasschaat. “Wie zelf wat in petto meent te hebben voor onze afdeling streekproducten, mag zich zeker nog melden”, nodigt Katja uit.

Van 1 tot 5 december zijn er naar aanleiding van de opening tal van ludieke acties voor de klanten voorzien. Op 6 december krijgen alle kinderen een chocolaatje, vers geleverd door de Sint. Wie minstens 5 euro spendeert bij Katja en Christophe, wandelt de eerste week met een gratis stokbrood naar buiten. (jaa)

Carrefour Express, Paalstraat 67 in de Paalstraat, open 7-20 u.

Vastgoed

Jobs in de regio