De verlichtingspaal en de planten voor de zaak maken het de klanten niet makkelijk, zo zegt Glenn Goyvaerts. 

De verlichtingspaal en de planten voor de zaak maken het de klanten niet makkelijk, zo zegt Glenn Goyvaerts. © Joren De Weerdt

Handelaar hoopt gevaarlijke situatie aan te pakken voor zijn zaak: “Sommigen moeten achterwaarts de gewestweg op”

Kessel -

Bij DG Wheels in Kessel (Nijlen) willen ze een gevaarlijke situatie aan de parking van de zaak aanpakken. De beplanting die langs de Grote Steenweg staat zorgt volgens de eigenaar voor gevaarlijke situaties.

Bert Provoost

Deze week kwam de gemeente in het nieuws omdat er een haag in de weg stond voor twee nieuw aangelegde fietspaden in Kessel. De planten zijn ondertussen verwijderd. Bij DG Wheels, een zaak met scooters en elektrische fietsen, kunnen klanten wel op de parking geraken, maar aan de veiligheid schort wel iets volgens de eigenaar.

“Een groot deel van onze parking is afgeschermd met beplanting tussen het fietspad en de rijweg. Er is maar een smalle strook vrij waar auto’s kunnen in- en uitrijden. Ter hoogte van de perceelsgrens staat ook nog eens een verlichtingspaal die in de weg staat. Daar is in het verleden trouwens al eens iemand tegen gereden. Door de beplanting is de ruimte beperkt en kunnen klanten moeilijk keren, zeker als het druk is. Ze moeten dan achterwaarts de drukke gewestweg oprijden. Dat is heel onveilig, want het is een drukke baan en er passeren veel fietsers”, legt eigenaar Glenn Goyvaerts de situatie uit.

Hij nam in het verleden al contact met de gemeentediensten, maar dat leverde niets op. “Ik wil nochtans zelf de klinkers betalen om het hier veiliger te maken. Nu krijg ik geregeld opmerkingen van klanten over de situatie, ik zou dit graag oplossen vooraleer er een ongeval gebeurt”, zegt Glenn.

Gewestweg

Schepen van Mobiliteit Bert Celis (Groen-Open Vld) zegt dat aan de vraag van de winkelier niet helemaal voldaan kan worden. “Het perceel ligt aan een gewestweg en dan is de algemene regel dat er maximaal een in- en uitrit van drie meter breed mag zijn. Dit wordt zo afgesproken om het aantal mogelijke conflictpunten met fietsers te beperken. De beplanting weghalen zal het Vlaams Gewest dus niet doen. De straatlamp kan wel verplaatst worden via een aanvraag bij Fluvius. Zij verplaatsen die dan op kosten van de aanvrager. Een oplossing kan zijn om de wagens parallel met de rijweg te laten parkeren op de parking, zodat ze makkelijk kunnen draaien om vooruit de weg op te rijden. Dat kan via een vergunningsaanvraag”, aldus de schepen.MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio