Voorlopig moeten de leden van Scouts en Gidsen 5de en 12de Kempen hun zaterdagmiddagen anders invullen. 

Voorlopig moeten de leden van Scouts en Gidsen 5de en 12de Kempen hun zaterdagmiddagen anders invullen. © RR

Scoutsgroep houdt voorlopig geen speeldagen meer

Herentals -

De Scouts en Gidsen 5de en 12de Kempen in Herentals leggen de werking voorlopig stil. De leiding vindt dat het moeilijk is om met tientallen kinderen samen te komen wanneer in andere sectoren strenge coronamaatregelen gelden.

De scoutsvereniging, ook bekend als Reynaert & Adinda, deelde de beslissing maandagavond aan alle leden en hun ouders mee. De wekelijkse activiteiten in verschillende groepen zijn vanaf komende zaterdag 4 december opgeschort. “Met pijn in het hart en na lang overleg hebben we besloten om de scouts even stop te zetten”, melden de vijf leden van de groepsleiding. “Hoelang dit precies gaat duren, weten we nog niet. We evalueren de situatie wanneer het federale Overlegcomité op 20 december weer samenkomt.”

De leiders geven daar verschillende redenen voor. Naast hun eigen aanstaande examens voelen ze ook de druk van de huidige maatregelen. “Met maximaal zes personen aan een tafel in de horeca, scholen die overschakelen op online onderwijs… En de scouts zou nog in bubbels van vijftig personen mogen samenkomen? Dat voelde voor ons niet helemaal goed aan.” (ho)

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio