PIVA organiseerde in eigen school in september nog vaccinaties.  

PIVA organiseerde in eigen school in september nog vaccinaties.  ©  Jan Van der Perre

PIVA gaat in ‘afkoeling’: tweede en derde graad thuis tot aan examens

Antwerpen -

Ook aan de Antwerpse school PIVA, die opleidingen in hotelwezen, bakkerij en slagerij aanbiedt, gaat corona rond als een lopend vuurtje. Zo’n honderd leerkrachten en leerlingen zitten momenteel in quarantaine of zijn ziek. Daarom last de school een ‘afkoelingsperiode’ in.

“Om ervoor te zorgen dat iedereen goed aan de examens kan beginnen”, luidt het bij de directie. De ‘afkoelingsperiode’ houdt in dat de school vanaf 6 december sluit voor de TSO-afdeling in de tweede en derde graad van het middelbaar.

Het opzet: ervoor zorgen dat leerlingen quarantainevrij en coronavrij aan hun examens kunnen beginnen vanaf maandag 13 december. “Daarom laten we ze een weekje thuis. Het is dus puur een preventieregel. Beter het zekere voor het onzekere nemen. Want we zitten toch met besmettingen tussen 10 over 20 procent. Dat komt neer op een honderdtal leerlingen en leerkrachten”, legt algemeen directeur Toon Veelaerts uit.

“Voor de eerste graad is les volgen op afstand moeilijker. En er zijn door de afkoelingsperiode dan sowieso ook minder kinderen op school.” 

(saca)

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio