Genrebeeld.  

Genrebeeld.  © Hollandse Hoogte / Laurens van Putten

Zware verkeershinder verwacht door tractorencolonnes

Herselt/Hulshout/Geel/Westerlo -

Inwoners van Herselt en Hulshout die woensdag richting Westerlo en Geel trekken, houden best rekening met ernstige verkeershinder door een manifestatie van de Boerenbond en enkele andere organisaties in Geel en omgeving. Er zullen tractorencolonnes uitrijden. Dat meldt de politie Zuiderkempen.

De Boerenbond, Groene Kring en Ferm voor Agrovrouwen plant woensdag een grote tractoren actie over heel Vlaanderen om aandacht te vragen voor een duidelijk en realistisch stikstofkader. In elke provincie zullen er tractorencolonnes uitrijden.

400 tot 500 tractoren

Voor de provincie Antwerpen vindt deze actie plaats in Geel. Naar verwachting zullen er 400 tot 500 tractoren in verschillende kolonnes vanuit Retie, Turnhout, Herentals en Westerlo rond 13 uur richting Geel rijden. In Geel zullen de colonnes op elkaar aansluiten op de ring tussen het rondpunt van de Antwerpseweg en de aansluiting met de nieuwe Noord-Zuidverbinding.

Ernstige verkeershinder

De tractoren zullen tussen 14 en 16 uur een parcours rijden over de linkerrijstrook van dit traject. Doorgaand verkeer blijft mogelijk aan een maximale snelheid van 50 km per uur over de rechterrijstrook. Overheden, politie en organisatoren hebben de nodige afspraken gemaakt om deze actie in goede banen te leiden. Ongeveer 60 politiemensen worden ingezet, voornamelijk voor de verkeersbegeleiding. Welke maatregelen er ook zullen genomen worden, het aanrijden van de colonnes en de actie op de ring rond Geel zullen onvermijdelijk ernstige verkeershinder veroorzaken tussen 13 en 17 uur in de wijde omgeving van Geel en dus ook op de grens met Westerlo. ( tab)

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio