De ruit werd uit voorzorg volledig uitgeslagen.  

De ruit werd uit voorzorg volledig uitgeslagen.  © Tommy Maes

Vrachtwagen vernielt zijruit De Lijn-bus bij het afdraaien

Mol -

Op het kruispunt van de Molderdijk met Zuiderring in Mol is dinsdagnamiddag een ongeval gebeurd tussen een bus van De Lijn en een vrachtwagen. Daarbij werd de zijruit van de bus beschadigd. Niemand raakte gewond.

Het ongeval deed zich voor rond 15.40u. De bus van De Lijn kwam van Campus Sint-Paulus op Kruisven en stond aan de lichten aan te schuiven richting Mol-Centrum. Op het rijvak ernaast stond een vrachtwagen om rechtsaf de Zuiderring op te draaien richting Lommel. Toen beide voertuigen konden vertrekken, raakte de vrachtwagen tijdens het afdraaien de zijkant van de bus waarbij de zijruit werd vernield. Vervolgens zette de vrachtwagen zijn tocht verder.

De passagiers, voornamelijk scholieren, bleven ongedeerd. De buschauffeur kon het kruispunt oversteken en aan de overkant stoppen op een parkeerstrook op de Molderdijk. Vervolgens konden de passagiers op een andere bus overstappen en hun tocht verderzetten. De schade aan de bus bleef beperkt tot de ruit. Uit voorzorg werd wel al het glas stukgeslagen en opgeruimd.  (mto)

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio