Twee OCMW’s mogen de Sinterklaaszakjes verdelen.  

Twee OCMW’s mogen de Sinterklaaszakjes verdelen.  © rr

Overschotten van Sinterklaasfeest weggeschonken: “Zo maken we toch kinderen blij”

Grobbendonk, Nijlen -

De uitbaters van de speeltuin De Kloek in Grobbendonk hebben onlangs een 150-tal zakjes vol met speelgoed en lekkernijen weggeschonken aan de OCMW’s van Nijlen en Grobbendonk. “Die kunnen de zakjes uitdelen aan mensen die zo’n attentie kunnen gebruiken”, zegt Raf Van Goubergen van De Kloek.

Onlangs was Sinterklaas te gast in De Kloek. Die had naar jaarlijkse gewoonte zakjes met lekkers bij voor de kinderen. “Door corona lag de opkomst van de kinderen dit jaar wat lager dan gewoonlijk” verklapt de gastheer. “Daarom bleven van de 350 zakjes die de Pieten hadden gevuld er nog een 150-tal over.”

“Sinterklaas had geen zin om die weer mee te nemen en vroeg wat hulp aan ons om ervoor te zorgen dat de zakjes toch nog tot bij de kinderen zouden geraken. Via de OCMW’s zal dit nu ook gebeuren. In de zakjes zit onder meer snoep, drankjes, petjes, wat speelgoed en tal van andere dingen. Dat de kinderen straks blij zijn, stemt ook ons tevreden”, besluit Raf Van Goubergen.

Ook voor De Kloek blijven het rare tijden. Er is niet alleen de coronacrisis met voortdurend andere regels, ook de wegenwerken voor de deur zetten een rem op het aantal mensen dat de speeltuin bezoekt.(mph)

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Jobs in de regio