Ook Merksems districtscollege maakt zich zorgen over betoncentrale

Merksem -

Het Merksemse districtscollege maakt zich ook zorgen over de plannen voor een betoncentrale van Dranaco in de Carrettestraat. Districtsvoorzitter Luc Bungeneers (N-VA) schrijft in de brief aan gedeputeerde Luk Lemmens (N-VA) onder meer dat het ten allen tijden moet vermeden worden dat het vrachtverkeer van en naar de betoncentrale zich door de Merksemse woonkernen zal begeven.

Verder wil het districtscollege ook dat het fietscomfort en de fietsveiligheid gegarandeerd blijft, ook als het fietsverkeer langs de in-en uitgangen van de betoncentrale moet passeren. De exacte locaties van die in-en uitgangen moeten afgestemd worden met de dienst Mobiliteit van de Stad Antwerpen, schrijft het districtscollege.

Ook de omheining en de keermuren die voorzien worden voor de betoncentrale moeten nog voor voldoende zichtbaarheid zorgen op het openbaar domein en verder mogen geluid, trillingen en opwaaiend stof geen overlast brengen in de woonstraten.

Het Antwerpse bedrijf Dranaco vroeg een vergunning aan om een grote betoncentrale neer te zetten aan de Vaartkaai in Merksem, waar veel gemotoriseerd verkeer, maar ook veel fietsers passeren. Ook buurtbewoners zijn bezorgd over de plannen. De provincie buigt zich nu over alle adviezen en beslist volgend jaar over de vergunning.

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio