Momenteel worden enkele honderden graven ontgraven. 

Momenteel worden enkele honderden graven ontgraven. © Stijn Van de Sande

Begraafplaats Pasbrug-Nieuwendijk blijft toegankelijk tijdens ontgraving

Sint-Katelijne-Waver -

De begraafplaats van Pasbrug-Nieuwendijk in de Borgersteinlei in Sint-Katelijne-Waver blijft ook de komende weken toegankelijk. Op de begraafplaats vinden er momenteel ontgravingen plaats. Enkele honderden graven worden er weggehaald.

De grote ontgravingswerken op de begraafplaats van Pasbrug-Nieuwendijk werden begin vorig jaar al aangekondigd met bordjes aan de betrokken graven. Aan nabestaanden van overledenen van wie de concessie was vervallen, werd gevraagd om deze te verlengen of te kiezen voor een andere optie, zoals een crematie. Recent gingen de werkzaamheden van start. Het gaat in totaal om zo’n zevenhonderd graven.   

Tijdens de werken blijft de begraafplaats toegankelijk. Dat bevestigde bevoegd schepen Sarah De Keyser (CD&V) tijdens de laatste gemeenteraad op vraag van Jos Moeyersons (Vlaams Belang). “Alleen het deel waar er op dat moment gewerkt wordt, zal niet toegankelijk zijn”, zegt ze. “Welke zone er op welk moment niet bereikbaar is, is moeilijk te zeggen. Dat zal van de omstandigheden afhangen.”

Wanneer de aannemer niet werkt, zal de begraafplaats zo volledig mogelijk worden opengesteld. Zo kan iedereen ook tijdens de eindejaarsperiode overleden dierbaren bezoeken. De werken duren ongeveer twee maanden. De voorbije jaren vonden er ook op de andere begraafplaatsen in de gemeente al grote ontgravingen van verlopen concessies plaats.

(svds)

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio