Hij komt, hij komt! 

Hij komt, hij komt! ©  BELGA

Sinterklaas rijdt met pakjestrein door straten

Ranst -

Goed nieuws voor de Ranstse kinderen: Sinterklaas rijdt er op zaterdag 4 december coronaproof met een pakjestrein door de straten van de vier deelgemeenten. Er is livetracking aan boord zodat je op www.ranst.be/sinterklaashijkomt kan volgen waar Sinterklaas uithangt.

Kristin Matthyssen

Het gemeentebestuur heeft een mooi voertuig kunnen regelen waar de Sint en zijn helpers in kunnen plaatsnemen en rondrijden om zo de kinderen in Ranst te begroeten. Om de komst van de Sint aan te kondigen, zal er een radiowagen voorop rijden. Hoor je het gehinnik van het paard van Sinterklaas of de toeter van de stoomboot? Kom dan snel kijken, en hang een mooie tekening achter het raam.

De sint start zijn rondrit om 10 uur in het centrum van Broechem. Daarna rijdt hij richting Ranst. Ook de kindjes in Millegem mogen hem verwachten. Zijn tocht gaat vervolgens verder via de Schawijkstraat en de Vaartstraat richting Oelegem. Daar rust hij even uit.

Na de middag vertrekt hij om 14 uur in het centrum van Oelegem. Daarna rijdt hij via de Emblemseweg naar de Dorpstraat in Emblem. Vervolgens maakt hij een rondritje langs het Heiken om tenslotte via de Broechemsesteenweg, de Bremstraat en de Broddestraat zijn tocht door Ranst te beëindigen.

Wil je weten in welke straten de Sint komt? Op www.ranst.be/sinterklaashijkomt vind je de volledige stratenlijst. Kinderen uit straten waar hij niet passeert mogen uiteraard in een naburige straat komen zwaaien.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio