Mustapha El Sharif. 

Mustapha El Sharif. © Joris Herregods

ALLEMAAL ANTWERPEN: “Ik restaureer oude gevels. Daar kan ik dag en nacht mee bezig zijn”

Elke weekdag plukken onze reporter en fotograaf een toevallige voorbijganger van straat voor een fijn gesprek. Want iedereen heeft een verhaal. En zeker in Antwerpen. Vandaag: Mustapha El Sharif (40).

“Ik had een fout beeld van Antwerpen. Wat ik las over deze stad, was niet goed. Maar nu ik hier vaak kom, zie ik dat het helemaal anders is. De mensen zijn hier supervriendelijk. Antwerpen is de max. Ik woon nu in Maldegem en rijd elke dag 50 minuten op en af voor mijn werk. Binnenkort wil ik naar hier verhuizen.” 

“Ik ben schilder en restaureer gevels. De laatste vier maanden heb ik hier op Zurenborg verscheidene oude herenhuizen onder handen genomen. Ik ben zelfstandige. Ik doe mijn werk heel graag. Mocht men mij vragen om een appartement te schilderen, dan doe ik dat wel. Maar aan oude, antieke huizen als de deze werken, dat is toch iets helemaal anders. Daar kan ik dag en nacht mee bezig zijn. Wanneer ik eraan begin, zijn de gevels meestal helemaal versleten. Nadat ik eraan gewerkt heb, zien ze er weer als nieuw uit. Dan ben ik wel trots op het eindresultaat. Afgelopen zomer alleen al heb ik zeker 13 huizen gedaan in deze en enkele omliggende straten.”

“Het liefst zou ik in deze buurt komen wonen. Eigenlijk alles vanaf Wilrijk tot hier. Het centrum van Antwerpen, dat hoeft niet voor mij. Ik heb een vrouw en vier kindjes. Hier kunnen ze nog buiten spelen.”

“Maar we zullen nog een beetje moeten sparen. De huizen zijn hier gemakkelijk dertig procent duurder dan in Maldegem. Hopelijk kunnen we ons huis daar tegen een mooie prijs verkopen zodat we hier een wat ouder huis kunnen kopen dat ik dan zelf helemaal kan renoveren. Dat is uiteindelijk mijn job. Dat kan ik.”

 evw

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio